Vier pogingen tot zelfdoding in Nickerie binnen een week
24 Sep 2013, 12:02
foto
Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop


De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop maakt zich zorgen over de toename van huiselijke problemen in Nickerie. Drie van de vier gevallen waarbij mensen een poging tot zelfdoding hebben ondernomen, heeft te maken met problemen in de relationele sfeer. Het gaat om twee vrouwen en een man die hun leven wilden beëindigen door relatieproblemen. De vierde persoon zei per ongeluk landbouwgif ingenomen te hebben. Hij dacht dat hij alcohol dronk en heeft een flinke shot ingenomen.

Benschop zei vandaag in een ontmoeting met de lokale pers dat hij deze kwestie onder de aandacht brengt van de gemeenschap, omdat er maatregelen moeten worden getroffen. Hij had eerder voorgesteld om een opvangcentrum in het leven te roepen voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Binnen een week waren er vier pogingen tot zelfdoding en dat is alarmerend, stelt de politietopper. Een van de vrouwen is er ernstig aan toe. Zij heeft een kind van acht maanden en een van drie jaar.

"De politie is er niet om huiselijke problemen op te lossen", merkt Benschop op. Hij benadrukt dat er maatschappelijke hulp moet worden geboden. Mannen én vrouwen hebben met dit probleem te maken. Een man heeft landbouwgif ingenomen nadat zijn vrouw hem heeft verlaten. Benschop merkt op dat Nickerie een landbouwdistrict is waar chemicaliën gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May