Parmessar tijdens veldbezoek: Rol burgers cruciaal
27 Jun 2013, 00:00
foto
Minister Rabin Parmessar (OW) maakt een babbeltje met de kinderen van O.S. 2 Sophia's Lust. (Foto: Raoul Lith)


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) staat stil bij de grote rol die burgers vervullen bij projecten die worden uitgevoerd. “Het ministerie en de regering kunnen zoveel projecten uitvoeren, maar het is belangrijk dat de buurtbewoners hun medewerking geven om deze te laten slagen of succesvol te maken”.

Parmessar sprak de bevolking toe bij zijn eerste veldbezoek te Sophia's Lust. Hij zal blijven hameren op de rol van de samenleving, totdat eenieder enthousiast is en beseft dat die 'ownership' belangrijk is. De minister was in gezelschap van leden van het parlement, zijn staf en medewerkers van OW.

Aan de Anton Budelstraat en de zijwegen heerste er een drukte van belang. Meer dan vijftig medewerkers van OW (directoraat Openbaar Groen) haalden de trenzen op. Bermen werden gemaaid, terwijl er trucks gevuld werden met vuil dat op een hoop lag gestapeld. Op de Openbare School 2 Sophia’s Lust werd de riolering doorgespoeld en al het vuil werd opgezogen door een kolkenzuiger. “De buurt wordt nu schoongemaakt, maar het is de bedoeling dat het zo blijft."
Parmessar vond het mooi om te zien dat de verschillende diensten van het ministerie samen het werk doen. Hij wees op de structurele aanpak van zaken en de rol van de samenleving om het milieu schoon te houden.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May