DAE vecht verbod vluchten naar Venezuela aan
15 May 2013, 11:00
foto


De Dutch Antilles Express (DAE) is het niet eens met de Venezolaanse luchtvaartautoriteit, die een verbod heeft uitgevaardigd voor vluchten van deze maatschappij. Een delegatie van DAE is naar Venezuela om na te gaan welke stappen ondernomen kunnen worden om deze maatregel ongedaan te maken, zegt DAE aan Starnieuws.

De Venezolaanse burger luchtvaartautoriteit INAC vindt dat DAE niet voldoet aan de veiligheidsnormen. In een verklaring zegt de maatschappij dat het gaat om willekeur en schending van de luchtvaartovereenkomst tussen Curaçao en Venezuela. Er zal alles aan gedaan worden om deze kwestie aan te vechten. DAE vindt dat haar reputatie onnodig wordt geschaad door de actie van INAC.

DAE benadrukt dat de vliegtuigen wel voldoen aan de veiligheidsnormen. De maatschappij vindt dat de inspecteurs niet vertrouwd zijn met de Fokker-vliegtuigen waarmee DAE vliegt. De inspectie van een toestel dateert sinds 2011. Het toestel waar het om gaat, ondergaat momenteel een grote onderhoudsbeurt (c-check), zegt DAE. De maatschappij is verontwaardigd over de bewering van INAC, dat de toestellen niet luchtwaardig zouden zijn. De Curaçaose luchtvaartautoriteit heeft de vliegtuigen geïnspecteerd en ze zijn wel veilig bevonden. DAE wil onmiddellijke opheffing van het vliegverbod en is begonnen alle stappen die nodig zijn te ondernemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May