Veel huiswerk voor NDP Jongerenbestuur Marowijne
07 Nov 2012, 06:00
foto
Leden van het NDP Jongerenbestuur Marowijne nemen de felicitaties in ontvangst van Buza-minister Winston Lackin en Sergio Akiemboto, voorzitter van de NDP Jongeren, tevens hoofdbestuurslid van de NDP.


De NDP heeft in het weekend een jongerenbestuur geïnstalleerd in Marowijne. Veertien jongeren uit Albina en Moengo hebben tijdens deze installatie beloofd het werk van de partij en de regering te zullen steunen. De eerste opdracht voor dit jongerenbestuur is al binnen: een inventarisatie maken van de behoefte aan een technische school in het district.

De groep werd toegesproken door NDP jongerenvoorzitter en hoofdbestuurslid Sergio Akiemboto, minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken als adviseur van het centraal jongerenbestuur, Claudien Doornkamp-Sabajo, voorzitter van Subafdeling Albina en Derrick Jordaan, voorzitter Jongerenbestuur.

Werken voor ontwikkeling
“Wij zijn niet tegen partijen, maar voor ontwikkeling. Wij willen samenwerken om onze doelen te bereiken.” Dit uitgangspunt werd in de verschillende spreekbeurten vaker naar voren gebracht, zegt de NDP in een persbericht. Akiemboto gaf toe dat niet alles volgens plan of wens verloopt en bemoedigde de jongeren om kritisch te zijn, maar ook op gepaste wijze hun punt te maken. “We moeten leren van ouderen, maar ook onze plaats opeisen door ons zelf waar te maken”, stelde hij.

Lackin gaf aan dat Marowijne vele ontwikkelingsmogelijkheden heeft en als grensdistrict belangrijk is binnen het te voeren buitenlands beleid. “Het beste wat Suriname en de Surinaamse regering kunnen doen is: geloven en investeren in jongeren, ook in Marowijne”, benadrukte hij dan ook.

Elkaar ondersteunen
Doornkamp en Jordan adviseerden de jongeren samen te werken en elkaar te ondersteunen. “Hou je bezig met het oplossen van vraagstukken op het gebied van onderwijs en volksgezondheid en zet door”, zei Doornkamp. “Er zullen dingen fout gaan, je zal teleurgesteld raken, er zullen ruzies zijn, maar geef niet op, ga door. Wees positief en maak jongeren bewust over de ontwikkeling in het district.”

Na de installatie was er een vragenronde en konden er voorstellen worden gedaan aan het jongerenbestuur, het hoofdbestuur en de regering. Het bestuur kreeg als eerste opdracht mee een inventarisatie maken van de behoefte voor een technische school in het district. Het jongerenbestuur wordt binnenkort uitgebreid met jongeren uit de omliggende dorpen. Afgelopen week vond ook de installatie van het NDP jongerenbestuur Para plaats.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May