Nieuwe Haven wint voor de tweede keer CSA-award
18 Oct 2012, 14:00
foto
John Defares, directeur Nieuwe Haven (midden) krijgt de award uitgereikt.


De haven van Paramaribo is voor de tweede keer op rij winnaar geworden van de Port of the Year Competition van de Caribbean Shipping Association (CSA). Directeur John Defares van NV Havenbeheer zegt aan Starnieuws dat Suriname een geweldige beurt heeft gemaakt in Puerto Rico, waar de 42ste jaarvergadering is gehouden van 14 tot 18 oktober. Vijftien havens hebben meegedaan aan de competitie.

Defares deelt vanuit San Juan, Puerto Rico mee dat de jury, onder leiding van een vertegenwoordiger van de rederijen, op basis van criteria die van te voren bekend waren gemaakt in een beoordelingsmodel, gekozen heeft voor de Nieuwe Haven Paramaribo. Dit op basis van eigen observaties en ervaringen.

Enorme prestatie
Defares zegt dat het een enorme prestatie is van Suriname om twee jaar achter elkaar de award te winnen. De CSA is dé branche-organisatie op het gebied van scheepvaart- en havenwezen van de regio met leden die ook buiten het gebied komen zoals Colombia, Panama, Costa Rica maar ook de havens van Houston, Miami, Jacksonville en Tampa zijn lid.

Juan Carlos Urriola, ex-president van de CSA en directeur van Manzanillo International Terminal-Panama en de pas gekozen CSA president Granville Stephenson, directeur van Kingston Wharf-Jamaica overhandigden de trofee aan Defares. Volgens Defares is het succes het resultaat van de goed gestructureerde public private sector partnership in de Nieuwe Haven. Na het bekend worden van award heeft president Desi Bouterse telefonisch zijn felicitaties overgebracht aan de Nieuwe Havengemeenschap, via Defares.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May