Turkse liefdadigheidsorganisatie gedenkt SIS
02 Aug 2012, 23:00
foto
Hadji Sidik Moertabat (rechts) neemt een pakket in ontvangst van Yunus Emre uit Turkije. (Foto: Raoul Lith)


De Stichting der Islamtische gemeenten in Suriname (SIS) is verrast door 300 voedselpakketten, elk ter waarde van SRD 100, uit Turkije. De Turkse Islamitische Liefdadigheidsorganisatie Cansuyu is voor het eerst op bezoek hier. Met zestig andere landen in de wereld is er een relatie opgebouwd door deze organisatie.

Hadji Sidik Moertabat van de SIS zegt aan Starnieuws dat tijdens de vastenmaand Ramadhan veel wordt gedaan aan liefdadigheid. Dit geeft extra zegen aan het werk van de gulle gever. De voedselpakketten zullen landelijk over 46 moskeeën van de SIS worden gedistribueerd.

Vredelievendheid
Yunus Emre van Cansuyu legt uit dat het om een niet-gouvernementele organisatie gaat. Er zijn veertig mensen in vaste dienst en ruim duizend vrijwilligers geven hun krachten. Emre is computer-deskundige en vrijwilliger. Hij is voor het eerst in Suriname en zegt na terugkeer informatie te zullen verstrekken over het land via de massamedia. Hij zal zich inzetten voor een blijvende vriendschapsrelatie.

"Wij willen met deze giften wereldwijd aantonen dat Islam een vredelievend geloof is en niet geassocieerd moet worden met extremisme. Er is een verkeerd beeld in delen van de wereld over het Islam. Wij helpen niet alleen maar moslims. Ook in Haïti hebben wij na de aardbeving hulp verleend. In veel Afrikaanse landen zijn wij actief. Het gaat bij ons om de mensheid", legt Emre uit. In diverse landen worden duurzame projecten uitgevoerd zoals educatie en waterdistributieprojecten. Nagegaan zal worden wat de behoefte is in Suriname. Emre is onder de indruk van het land en hoopt dat er een hechte band ontstaat tussen Turkije en Suriname.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May