Terugkeer Pokie en Ajaiso naar BEP gepasseerd station
23 May 2012, 04:00
foto


Een eventueel teruggaan van de geroyeerde BEP-parlementariërs Diana Pokie en Waldie Ajaiso naar hun oorspronkelijk politiek huis, is een gepasseerd station. Voor de BEP én de twee parlementariërs is dat een principiële zaak. Bemiddeling van derden hebben niet geholpen.

BEP-hoofdbestuurslid Ronny Asabina zegt aan Starnieuws dat vanuit de partij de motie waarin Pokie en Ajaiso zijn geroyeerd en als parlementariërs worden teruggeroepen, nog overeind staat. “Die motie moeten we uitvoeren”, zegt Asabina.

Aanvechten
Pokie en Ajaiso hebben volgens Asabina de leiding van de BEP een brief geschreven die per deurwaardersexploot is bezorgd. Daarin geven zij aan dat zij het niet eens zijn met het royement en ook niet met het terugroepen uit De Nationale Assemblee. “In die brief geven zij aan dat zij beiden deze kwestie bij de rechter zullen aanvechten”, zegt Asabina. Volgens hem is het duidelijk dat Pokie en Ajaiso helemaal niet tot de BEP willen behoren.

Ajaiso zegt aan Starnieuws over het aanvechten van het royement en het terugroepen niet in de publiciteit te willen treden. Hij bevestigt wel dat hij en Pokie tot de coalitie behoren. “Wij zijn in de coalitie namens de A Combinatie”, zegt hij.
De BEP die vier zetels heeft in het parlement is door president Desi Bouterse uit de coalitie gezet. Asabina en Rudolf Zeeman, de overige twee BEP-parlementariërs behoren nu tot de oppositie. In het parlement hebben zij gevraagd dat zij andere plaatsen, bij de oppositie toegewezen krijgen en ook van de voorzieningen van de oppositie gebruik maken.

Hangende pootjes
Over de politieke positie van Pokie en Ajaiso zegt Asabina dat die twee koste wat het kost bij de coalitie willen horen. “Nadat de president heeft opgemerkt dat hij maar op 30 zetels kan rekenen zijn deze twee met hangende pootjes naar de president gegaan om toch tot de coalitie gerekend te worden”, zegt Asabina.

Eerder heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tegenover Starnieuws aangegeven dat hij heeft bemiddeld bij de president voor Pokie en Ajaiso. Nadat zij op 5 april hun stem niet gaven aan de amnestiewet, is er een gesprek geweest met Brunswijk. Daar hebben zij, volgens Brunswijk hem de verzekering gegeven dat zij loyaal blijven aan de coalitie. Bouterse had het op een persconferentie over ‘30 plus’.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May