WK: Mexico en Polen doelpuntloos
22 Nov 2022, 15:08
Robert Lewandowski mist vanop de stip de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Elk van de laatste drie WK-penalty's van Polen zijn gestopt: Kazimierz Deyna (1978), Maciej Zurawski (2002) en Robert Lewandowski (2022). (Foto: AP)

Mexico en Polen deelden de punten in het Rass Abou Aboud stadion. Beide landen toonden vechtlust, maar slaagden er niet in om het net te vinden. Na een doelpuntloze eerste speelperiode, eindigde de wedstrijd na 90 minuten zoals het begon.

Mexico nam het initiatief en leek op zoek te gaan naar een vroeg doelpunt, maar slaagde daar niet in. Geleidelijk aan  kwam Polen beter in het spel en creëerde zelf ook halve kansen. Het spel van beide landen was aanvallend, waardoor er zich een aantrekkelijke wedstrijd voltrok met redelijk goede scoringskansen. In de 26e minuut kwam Alexi Vega namens Mexico in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar het leder ging rakelings langs het Poolse doel. Tegen het eind van de eerste speelperiode ging Mexico nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en leek daarin te slagen toen Henri Martin hard uithaalde vanuit de tweede lijn, maar doelman Wojciech Szczęsny kon zijn doel nog net schoon houden. Partijen gingen de kleedkamers in bij een 0-0 stand.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld, waarbij Mexico nadrukkelijk de aanval zocht. Toch was het Polen dat in de 58e minuut de kans op een doelpunt in de schoot geworpen kreeg, toen arbiter Chris Beath op aangeven van de VAR, een penalty toekende aan Lewandowski en gevolg. Doelman Ochoa voorkwam echter dat Lewandowski hem vanaf 11m passeerde, waardoor de stand 0-0 bleef.

Hoewel beide landen in de slotfase naarstig op zoek gingen naar een doelpunt, konden geen van beide ploegen hun aanhang een reden geven om te juichen. Keer op keer kwamen ze achter elkaars verdediging, maar steeds weer faalden de aanvallers om het net te vinden. De wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0.