Adek-Infra studenten succesvol bij regionale wedstrijd
26 Jun 2022, 16:45
foto
Groep 1 ontvangt haar prijs uit handen van de president van de Universiteit van Frans- Guyana.


Studenten van de studierichting Infrastructuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) hebben twee van de drie prijzen gewonnen tijdens een jaarlijkse ontwerpwedstrijd in Cayenne, Frans-Guyana. Behalve de universiteiten van Suriname en Frans-Guyana, hebben ook die van Haïti en Macapa, Brazilië meegedaan.

De uitnodiging voor deelname kwam ruim acht maanden geleden. De opdracht was om een streekziekenhuis te ontwerpen in het binnenland van Frans-Guyana op de grens met Brazilië (Macapa). De Surinaamse studenten gingen in twee groepen te werk met begeleiding van docent Marciano Dasai.

Priscila Allendy, Sandesha Rathipal en Zubair Wirijodikromo die in groep 1 zaten, hebben hun eco-vriendelijk harmonisch ontwerp 'Harmony' gepresenteerd. Groep 2 met Shrada Patandin baseerde haar ontwerp op de baarmoeder en noemde het 'The Womb' gelet op de voorname bevallingsfunctie van het ziekenhuis. Het ontwerp van groep 1 was goed voor de 2e prijs (2.000 euro) en dat van groep 2 claimde de 3e prijs (1.000 euro). De eerste plaats ging naar de MSc-studenten van Haïti die door hun eerdere ervaringen, handig hebben ingespeeld op de wedstrijdeisen.

Sun Kishoen Missier, richtingscoördinator van Adek-Infrastructuur, zegt dat de studenten met hun deelname "niet alleen het niveau van Adek op de kaart hebben gezet, maar ook duidelijk hebben bevestigd dat wij met onze Technische BSc-opleidingen voorop lopen in de regio." Hij heeft ook een bezoek gebracht aan het Franse Universitaire Instituut van Technologie te Kourou waar hij diepgaande gesprekken heeft gevoerd met docenten en de directeur. In de komende maanden zal gewerkt worden de uitvoering van on-hand samenwerking tussen FTeW en het Franse instituut.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April