Breaking: SVB-bestuur schrijft vervroegde verkiezing uit
28 May 2022, 22:40
foto


John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), heeft aan het eind van de algemene ledenvergadering (alv) zaterdagavond meegedeeld dat er binnen drie maanden een bestuursverkiezing zal worden gehouden. Poetini Atompai, die de groep ontevreden leden van de SVB leidt, zegt aan Starnieuws dat hij het een grote overwinning vindt dat er een bestuursverkiezing komt. Alleen wil hij dat deze eerder wordt gehouden. De groep zal zich hierover beraden.

Tijdens de vergadering bleek dat het bestuur Krishnadath niet kon rekenen op de meerderheid van de leden. Alles wat werd voorgehouden aan de alv, is afgekeurd met 24 tegen, 19 vóór en 3 onthoudingen, terwijl 2 leden afwezig waren. "Hieruit blijkt duidelijk dat het bestuur niet gedragen wordt. Wij hebben groot succes geboekt op de vergadering", zegt Atompai.

Krishnadath zei op de alv dat het bestuur van alles en nog wat is beschuldigd. Van omkoperij, corruptie, fraude, het aanzetten van etnische verdeeldheid, crimineel bestuur te zijn en een criminele organisatie. "Voor ons is de maat vol. Wij hebben tegen hen die dit beweerden een strafklacht tegen smaad en laster ingediend", deelde Krishnadath mee. Hij merkte op dat de mensen zelf meegedeeld hebben dat ze drie jaar bezig zijn het bestuur af te zetten. Na ampele overwegingen en welgemeende adviezen is besloten bestuursverkiezingen uit te schrijven binnen drie maanden.

Het bestuur-Krishnadath is in maart vorig jaar gekozen voor drie jaar. Het is de derde termijn van Krishnadath als voorzitter.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April