79North doet hoogwaardige goudvondsten Nassau-gebied
11 Jan 2022, 08:42
foto


Het Canadese goudbedrijf 79North heeft nieuwe hoogwaardige goudvondsten aangekondigd in het Nassau-gebied. Testresultaten van de achttien boorgaten hebben in diverse lagen 338,20 gram goud per ton en 99,58 gram goud per ton aangetoond.

De eerste fase van booroperaties van het Nassau-goudproject begon begin augustus vorig jaar en is medio november afgerond. Twaalf gaten met een totale diepte van 933,23 meter werden geboord bij Carbonara en zes met een totale diepte van 539,50 meter bij Witlage.

"We zijn erg blij dat we bij Witlage hoge gradaties van goudmineralisatie zijn tegengekomen in zowel saproliet als in gesteente in ons eerste diamantboorprogramma. De gerapporteerde zeer hoge cijfers overtreffen onze verwachtingen en bevestigen onze overtuiging dat we te maken hebben met een potentieel groot goudhoudend systeem, mogelijk geassocieerd met een deken van gemineraliseerd oxide. We kijken ernaar uit om deze zeer bemoedigende resultaten in 2022 op te volgen," zegt Jon North, CEO van 79North, in een verklaring.

Het boren werd voltooid op drie secties over een slaglengte van 570 meter. Goudwaarden variërend tot 383,20 gram goud per ton zijn aangetroffen in sterk geoxideerd saproliet en tot 99,58 gram goud per ton in vers gesteente. Het hoogste goudgehalte van 383,20 gram goud per ton komt voor in een zone van sterk geoxideerd saproliet dat een oxidedeken kan zijn die verband houdt met de afschuifzone die wordt waargenomen in vers gesteente, zegt het bedrijf. De goudhoudende oxidezone heeft een dikte van ongeveer 10 meter.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April