Horecasector blaast actie af
30 Nov 2021, 20:16
foto


De actie van de horeca om vanavond de deuren na de avondklok open te houden, is afgelast. Daarmee zou geprotesteerd worden tegen de maatregel van de overheid om het uitgaansverbod van 23 uur terug te brengen naar 21 uur. De organisatie is sinds gisterenavond bezig te praten met de overheid maar zag tot vanmiddag nog geen reden om de actie af te lassen.

“We zijn aan het onderhandelen, sinds gisteravond,” deelt Jonathan Martodihardjo, voorzitter van de Vereniging Horeca Suriname mee. “We zagen geen reden om van de actie af te zien maar door tussenkomst van andere partijen, waaronder de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, hebben we besloten de actie af te lassen. We gaan de komende dagen praten. Het ziet er positief uit. Komende donderdag moeten we tot een gepaste oplossing komen.”

De covidsitiuatie is aan het verbeteren. Steeds meer mensen gaan zich vaccineren en aan de ene kant neemt het aantal covidgevallen af. De druk op de zorg neemt af. Maar sommige groepen, ook ondernemers organiseren evenementen waarbij al de covidmaatregelen overboord worden gegooid, en tot laat na de lockdown van 23 uur nog wordt gefeest. De overheid heeft besloten de avondklok weer naar 21 uur te brengen. Dit is een van de manieren waarop zij de rust in de covidsituatie zolang mogelijk wil behouden.

Handhaving is een van de grootste problemen om de 'ongehoorzame' mensen en bedrijven het hoofd te bieden. “We weten wat het probleem is,” merkt Martodihardjo op. We willen graag helpen met de handhaving. De illegaliteit gaat er nog steeds zijn. Dat hebben we steeds geroepen. Een goede handhaving, daar draait het om. Dat is een van de onderwerpen die we bespreken. Nogmaals, de handhaving moet er zijn wil je iedereen in toom houden.”
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April