President proclameert Diaspora Instituut Nederland
11 Sep 2021, 10:30
foto


Het Diaspora Instituut Nederland (DIN) is een feit. Kathleen Ferrier, die zich al maanden heeft ingezet met de opzet van dit instituut, is de voorzitter. DIN is de zusterafdeling van het Diaspora Instituut Suriname (DIS) dat op 18 november vorig jaar werd gelanceerd.

President Chan Santokhi ziet de diaspora als de vierde ontwikkelingsbron. Bij de lancering van DIN vandaag in Amsterdam zei het staatshoofd dat de betrokkenheid van diaspora bijzonder belangrijk is al je het land duurzaam wil ontwikkelen. "Alle human resources zijn belangrijk; dat zijn ongeveer 1 miljoen inwoners." Santokhi merkte op dat er een inhaalslag moet worden gemaakt, nu tien jaar stilstand is doorbroken.

Tijdens zijn vijf dagen in Nederland is een aantal samenwerkingen op alle niveaus gerealiseerd. Hij somt op "op politiek niveau, samenwerking op decentrale overheden, samenwerking tussen twee diaspora instituten en andere samenwerkingen." Hij voegde er bij de proclamatie van DIN aan toe: "Iedereen moet betrokken worden. Nobody and no organization should be left behind."

De Communicatie Dienst Suriname meldt dat DIN-voorzitter Ferrier heeft aangegeven dat er hele goede banden zijn opgebouwd met counterpart DIS. Tussen beide instituten is een pilotproject overeengekomen, het PPP-project. Dit pakketten project onderscheidt zich van de andere pakketten projecten. In deze pakketten zullen uitsluitend goederen die vervaardigd en geproduceerd zijn in Suriname bevatten en zullen deze via een distributiesysteem effectief en snel worden gebracht naar behoeftigen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April