Jeugdigen Geyersvlijt verrast met tenue Liverpool
06 Jul 2021, 04:46
foto
Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw (2e van rechts achter) samen met kinderen van Geyervlijt in tenue van de Engelse voetbalclub Liverpool F.C.


De jeugd van Geyersvlijt is afgelopen weekeinde verrast met een voetbaltenue van Liverpool F.C.; de Engelse voetbalclub waarmee Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk onder meer de Champions League wonnen en een landstitel veroverden. Deze schenking is geschied via internationale sportvrienden van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, namelijk Harvey Vliet en zijn compagnon Wijnaldum en leden in de top van Liverpool. De directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, heeft deze Liverpool tenues en ook wat voetballen overhandigd aan de jeugd van dit ressort.

Op Geyersvlijt zijn er veel jonge kinderen die op straat of op looppaden voetballen zonder begeleiding, de juiste uitrusting en veiligheidsmaatregelen. Hierin wil de sportdirecteur verandering brengen met duurzame oplossingen via het sportbeleid. Echter, laten de huidige Covid-maatregelen het nog niet toe om de geplande acties uit te voeren door het directoraat. "Maar met het ontvangen en delen van het sporttenue en jeugdvoetballen, kunnen wij de jeugdigen en hun ouders trakteren en direct informeren wat Sportzaken van plan is in verschillende buurten. Zo kan Geyersvlijt als pilot alvast een voorproefje ontvangen," legt Touw Ngie Tjouw uit.

Na registratie zijn de Liverpool tenues verdeeld en zijn de jeugdigen verenigd om binnenkort samen te trainen en te spelen op verschillende sportcentra te Geyersvlijt en omgeving. Dit zal plaatsvinden onder een vereniging die bereid is deze jeugdgroep te ondersteunen middels goed bestuur. Vanuit het onderdirectoraat Recreatie en Sport waren eerder ook al sportleiders met een KNVB World Coaches opleiding aan de kinderen en aanwezige ouders gepresenteerd. De jeugdigen mochten na het passen van hun nieuw tenue afgelopen zondag, een balletje trappen op het kunstgrasveld te Abonestraat.

De directeur van Sportzaken heeft aan de jeugdigen meegegeven dat hij van deze jeugdgroep nieuwe voorbeeldfiguren wenst te maken in de buurt. "Als directeur van Sportzaken, opgevoed op 'Vlijt' hoop ik dat na 5 jaren jullie, net als ik, ook kunnen zeggen dat jullie het in het leven hebben gemaakt, vanuit een volksbuurt als deze. Niet alles wat in onze buurt gebeurt, is prettig en positief, maar als jullie als studenten en sporters elke dag je beste beentje voortzetten en negatieve verleidingen en aandacht negeren, zal jullie toekomst er positiever uitzien dan jullie denken," zegt Touw Ngie Tjouw.

"Als het mij is gelukt om als sporter in Geyersvlijt te groeien en ontwikkelen tot directeur Sportzaken, kunnen jullie het ook en zelfs veel meer. Daarom ben ik hier om kennis over te dragen en mogelijkheden te creëren, met de ondersteuning van de vp en zijn internationale sportvrienden".

Het ligt in de bedoeling om zo veel als mogelijk volksbuurten aan te doen, zodat ervoor gezorgd kan worden dat de jeugd met een basistenue op zijn minst op een overheidssportaccommodatie kan sporten en bewegen en niet op de straat. Touw Ngie Tjouw is de vp en zijn sportvrienden, Vliet en Wijnaldum erkentelijk voor de donatie en heeft beloofd het Liverpool materiaal te delen onder de jeugd van Geyersvlijt als pilot voor 'duurzame sportontwikkeling in volksbuurten'.
Advertenties