EK 2021: Spanje toont zich dominant, 5-0
23 Jun 2021, 15:03
foto
Martin Dubravka rekt zich tot het uiterste om de strafschop van Alvaro Morata tegen te houden. Hij slaagt er ook voortreffelijk in. (Getty Images)


Slowakije heeft nog een punt nodig tegen Spanje om zijn plaats in de laatste 16 van EK 2021 te garanderen. Als Spanje wint bereikt het de knock-outfase, maar de Spanjaarden kunnen ook doorgaan als ze gelijkspelen en Polen verliest van Zweden. Voor Spanje is het dus een alles of niets-duel. De Spanjaarden bewijzen dat je rekening met ze moet houden. In La Cartuja, Sevilla, wordt het 5-0. Slowakije ligt eruit.

De Spanjaarden beginnen vanaf het eerste fluitsignaal met hun offensief. Koke gaat neer in het strafschopgebied na een tik van Ondrey Duda. Na interventie van de VAR gaat de bal op de stip. Alvaro Morata mist. Doelman Martin Dubravka gaat in full stretch en redt. De Spaanse toeschouwers zullen dit niet gauw vergeven.

Morata doet er alles aan om zijn misser goed te maken. Hij haalt uit van buiten de zestien, zijn schot is centraal, maar bezorgt hij er de nodige zorgen mee voor Dubravka. Spanje blijft domineren. Dan helpt Dubravka de Spanjaarden met een autogoal. Slowakije brengt zichzelf in problemen als rechtsachter Lubomir Satka de bal weggeeft aan Pablo Sarabia op 25 meter afstand. De Spaanse aanval ramt de bal tegen de lat. De bal gaat hoog de lucht in, Dubravka kijkt op, probeert het te beoordelen, maar terwijl de bal onder de lat gaat, krijgt de goalie het gedaan om het leder in zijn eigen doel te tikken. Spanje op voorsprong.

In de toegevoegde tijd in de eerste helft maakt Aymeric Laporte er 2-0 van. Slowakije worstelt om een hoekschop weg te werken. Dubravka verkijkt zich en gaat achter Gerard Moreno aan. Laporte kan op aangeven van Morata binnen koppen.

Na de rust maakt Pablo Sarabia er 3-0 van op aangeven van Jordi Alba. Morata wordt vervangen door Ferran Torres. Sarabia vindt na een één-twee Torres die nog geen minuut op het veld staat. De invaller tikt het vierde voor Spanje binnen. Ook de vervanger van Eric Garcia maakt er een. Pau Torres is ook geen minuut op het veld en hij lijkt binnen te koppen op een rommelige voortuin van Dubravka. Uit de herhaling blijkt dat Jan Kucka de bal in eigen doel werkt. 5-0 voor de Spanjaarden. Hun dag kan niet meer stuk. De wissels van bondscoach Luis Enrique gaven de Spanjaarden vleugels.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April