Ontevreden bushouders in actie; Geen PLO-besluit nog
20 Mar 2020, 00:50
foto
Een deel van de bushouders is in actie. Bushouders zijn van plan het openbaar vervoer lam te leggen vandaag.


Een groep ontevreden leden van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) en de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov) hebben donderdagavond vergaderd. Zij hebben besloten de bussen vandaag in de garages te houden. Een deel had donderdag ook niet gereden. Om 10.00 uur zullen de bushouders naar het kantoor van de PLO gaan en het besluit dat genomen is meedelen aan het bestuur onder leiding van John Mahadewsing. De bushouders willen een tariefsverhoging van 100% hebben. 

De ontevreden bushouders geven aan dat de tarieven vanaf 2016 niet zijn aangepast. Het openbaar vervoer wordt gesubsidieerd, maar de tarieven zijn achterhaald. Alle kosten zijn enorm gestegen. De bushouders zeggen dat ze niet uitkomen met de bedragen die door de overheid worden betaald. Ze hebben aangevoerd dat ze geen marktconforme tarieven vragen, want die zijn niet te dragen. Een verhoging van 100% vinden de bushouders billijk. 

Mahadewsing om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat een deel van de PLO-leden niet is uitbetaald. Die groep is ontevreden, omdat de subsidie nog niet is ontvangen. Hij wacht het resultaat van de vergadering af. Intussen heeft het bestuur van de PLO voor vandaag 10.00 uur een onderhoud met minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Er is een calculatie ingediend bij de bewindsman waarover onderhandeld moet worden. 

Wat het nieuwe Coronavirus betreft, zegt Mahadewsing dat de bushouders daar ook meer informatie over willen. Zij zijn bereid om geen mensen naast elkaar te laten zitten. In een bus kunnen dan slechts 12 personen worden vervoerd. Verwacht wordt een compensatie van de overheid indien de bussen voor de helft gevuld, rijden. Mahadewsing verwacht dat er later op de dag meer duidelijkheid is. In elk geval is de PLO nog niet in actie, benadrukt de voorzitter. Er kan ook geen ledenvergadering worden gehouden, omdat het verboden is om met meer dan honderd personen bijeen te komen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April