Na Marowijne afdeling Nickerie A20 geïnstalleerd
20 Nov 2019, 18:43
foto
Voorzitter Steve Reyme (midden) met het afdelingsbestuur van Nickerie. Links van Reyme afdelingsvoorzitter Chyraleen Nirk. (Foto: A20)


Alternatief 2020 (A20) heeft maandagavond de afdeling Nickerie geïnstalleerd, onder leiding van Chyraleen Nirk. Nickerie is de tweede afdeling van deze onlangs opgerichte politieke partij die het levenslicht heeft gezien. Als eerste werd de afdeling Marowijne geïnstalleerd. 

Door de bewoners van Nickerie zijn verschillende issues aangekaart, zoals grondhuuraanvragen die vaak niet binnen redelijke termijn en op oneerlijke wijze worden afgehandeld, de slechte toekomstperspectieven voor de jeugd en kwesties die spelen binnen het overheidsapparaat te Nickerie. A20 heeft duidelijk aangegeven over te zullen gaan tot daadwerkelijke decentralisatie, omdat niemand de vraagstukken in een district beter kan oplossen dan de mensen die in het district woonachtig zijn. Doordat het bestuur geconcentreerd is rondom de centrale overheid in Paramaribo, kunnen landgenoten in de districten in mindere mate de rechten beleven die hun toekomt, met alle gevolgen van dien. Voorts zal de partij zich in Nickerie richten op oplossingen voor de problematiek op het gebied van landbouw, veeteelt en visserij om zodoende het district tot hogere ontwikkeling te brengen. 

Afdelingsvoorzitter Nirk is  enthousiast om samen met de andere leden de boodschap van de partij van hoop en geloof in te verspreiden. A20 zal volgende week een informatiesessie in Nickerie houden om diepgaander haar oplossingen te presenteren aan het district. De partij is ervan overtuigd dat ook Nickerie de potentie heeft om tot duurzame ontwikkeling te komen, zegt A20. 

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April