Rastafarians: Micro-krediet en reguleren cannabis
23 Oct 2019, 22:51
foto
Bestuurders van de Rastafari Vereniging Suriname in de werkkamer van vicepresident Ashwin Adhin.


Surinaamse Rastafarians verenigd in de federatie van Rastafarians, vragen om het reguleren van het gebruik van cannabis bij hun religieuze en culturele activiteiten. Zij willen ook een stuk grond dat gebruikt kan worden voor agrarische productie en ondersteuning van de regering bij het verkrijgen van een micro-krediet voor kleine ondernemers.

Het bestuur van de Rastafarian Vereniging Suriname onder voorzitterschap van Adolf Kenti, heeft de wensen van de groep naar voren gebracht bij een recent bezoek aan vicepresident Ashwin Adhin. Er is gesproken over de diverse plannen van de federatie die voor de korte, middellange en lange termijn zijn gemaakt.

Een van de eerste vraagstukken die onder de aandacht van Adhin is gebracht, had betrekking op een stuk grond als locatie voor het opzetten van het gebouw van de federatie. Het tweede vraagstuk betrof de procedures die moeten worden gevolgd om een vergunning te verkrijgen voor de productie van industriële en medicinale hennep.
Adhin kreeg een exemplaar van de statuten van de federatie, plus de inschrijving bij de kamer van Koophandel. Hij kreeg ook uitleg over de werkwijze van de federatie. De federatie zal als overkoepelend orgaan van de diverse Rastafari-huizen veel meer voor de doelgroep kunnen bereiken dan de individuele organisaties, zegt de organisatie in een persbericht.

De Rastafarians gaan ervan uit dat de eigen inbreng van de federatie duidelijk is, maar op een aantal gebieden achten zij de facilitering door de overheid zeer gewenst. De bestuursleden van de federatie hebben een positief gevoel aan de bijeenkomst overgehouden en kijken uit naar de gefaseerde uitvoering van hun plannen, zegt de organisatie.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April