Financieringsfonds voor agricultuur gelanceerd
02 Oct 2019, 20:37
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV bij de lancering van de eerste SAMAP Matching Grant Call for Expressions of Interest. (Foto's: LVV/NII)


Landbouwers, verwerkers en agribedrijven kunnen sinds maandag aanvragen indienen om in aanmerking te komen voor de Matching Grants, die het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) biedt onder haar Matching Grant Facility (MGF). De grants zullen in de vorm van equipement en landbouw gerelateerde diensten beschikbaar worden gesteld.

Het gaat om de eerste SAMAP Matching Grant Call for Expressions of Interest. Het project heeft als doel het stimuleren van verhoogde productieve landbouw- en landbouwverwerkingsactiviteiten. Het gaat om een programma onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, FAO, en gefinancierd door de Europese Unie (EU).

De financiering is vanaf USD 5.000,- met een uitloopt naar USD 300.000,-. Er is sprake van een concurrerend fonds en aanvragers worden aangemoedigd door SAMAP om de instructies te volgen, de formulieren goed in te vullen, de opgevraagde bewijs documenten in te leveren, om zo hun kansen te vergroten voor het behalen van een goede score tijdens de evaluatie. Het team van SAMAP zal landelijk infosessies hebben en open dagen houden, betreffende de MGF, om deelnemers en andere relevante stakeholders te voorzien van informatie.

Minister Rabin Parmessar heeft de start van het project in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van de Europese Unie, de FAO en uitgenodigde landbouwers aangegeven, meldt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.



Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April