Radjesh Radjkoemar per 1 september SLM-directeur
30 Aug 2019, 15:28
foto
Radjesh Radjkoemar is per 1 september de nieuwe SLM-directeur. (Foto: NII)


Radjesh Radjkoemar is per 1 september de nieuwe directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Hij was Sales Executive en deputy manager voor Air France-KLM in Paramaribo. Radjkoemar volgt Gerard Lau op, van wie het contract na een jaar niet meer is verlengd. Lau werd op 3 juli per direct geschorst over een dispuut tussen hem en de raad van commissarissen over het al dan niet aanschaffen van een Boeing 787 Dreamliner. Zijn contract is op 9 juli verlopen.

De SLM kiest voor een "gedreven, innovatieve directeur om het bedrijf door een transformatieproces te leiden waarbij automatisering, verbeterde dienstverlening en marktuitbreiding centraal zullen staan," schrijft het Nationaal Informatie Instituut. De nieuwe SLM-directeur zou een "passie voor de luchtvaart en een neus voor sales en groeimogelijkheden" hebben. Hij heeft al 15 jaar ervaring in de internationale luchtvaart met verschillende functies in de keten van luchtvaart, gaat NII verder over Radjkoemar.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie, laat weten dat ze in Radjkoemar de juiste kandidaat hebben gevonden. Doorslaggevend voor de keuze voor Radjkoemar zou zijn analytische kant zijn, zijn voorliefde van planning-based management en zijn menselijke manier van leidinggeven.

De nieuwe SLM-topman gaat voor de uitdaging. "Het was altijd een jongensdroom om ooit onze eigen airline te mogen leiden. Wat ik vanuit mijn vorige functie weet, is dat het hart van de mensen bij het bedrijf ligt, de passie is er, de potentie van het bedrijf moeten we nu matchen met de uitdagingen die er zijn."
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April