Elias blij met olievondst in Guyana door Tullow
14 Aug, 06:36
foto


Algemeen directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, is ingenomen met de grote olievondst die Tullow Oil gedaan heeft in Guyana. Tot nu stonden de diverse olievondsten in het buurland op naam van Exxon Mobil. "Niet alleen Exxon heeft de sleutel maar ook Tullow. In Suriname zit Tullow in drie blokken - dus dat is goed nieuws," zegt Elias om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

"Ik blijf erbij dat het een kwestie van tijd is voordat in Suriname in de offshore ook een grote olievondst wordt gedaan. Elke grote vondst in Guyana is in voordeel van Suriname," legt Elias uit. Hij merkt op dat de olie voor de kust van beide landen zit. Het is een soort puzzel die opgelost moet worden om uit te vinden waar de olie zit. "Nu heeft Tullow ook de sleutel in handen en kan de puzzel sneller worden opgelost," zegt de topman van Staatsolie. 

Ook Exxon weet volgens Elias dat er olie in Suriname zit. Er zijn diverse gesprekken gevoerd met operators die hier actief zijn. "Er is net zoveel olie in Suriname als in Guyana. Elk moment kan er door één van de bedrijven die hier actief zijn olie gevonden worden," zegt Elias vol overtuiging. 

De ontdekking door Tullow bij de Jethro-1-put in Guyana volgt op een aantal recente exploratiesuccessen door Exxon in het aangrenzende Stabroek-blok. De oliereserves ontdekt door Exxon zijn meer dan 5 miljard vaten. De CEO van Tullow, Paul McDade, heeft meegedeeld dat Jethro-1 naar verwachting meer dan 100 miljoen vaten olie zal bevatten, wat boven de verwachting is. Het bedrijf begint deze maand met het boren van een tweede put, Joe-1.

Thursday 12 December
Wednesday 11 December