Oudste PL-lid van Moengo in de bloemetjes gezet
05 Aug 2019, 21:18
foto
Sarijo Moeljoredjo (97) krijgt een pakket van PL-voorzitter Paul Somohardjo. Hij is het oudste lid van de partij in Moengo.


Hij is één van de oudste Moengonezen, wellicht de oudste. Hij is in ieder geval het oudste lid van de Pertjajah Luhur (PL) in het voormalige bauxietstadje. Meer dan genoeg reden om Sarijo Moeljoredjo in het zonnetje te zetten. Dat is ook gebeurd door de politieke partij op zondag 4 augustus in het PL-centrum op Moengo. 

Ondanks zijn 98 jaren oogt ‘opa Sarijo’, zoals hij bij velen bekend staat, flexibel en actief. Al bij het gloren van de dag pakt hij enthousiast de fiets om richting het partijcentrum te gaan, waar andere PL-leden reeds actief zijn en een gezellige bedrijvigheid heerst. Later op de dag glundert opa Sarijo zichtbaar, wanneer PL-voorzitter Paul Somohardjo hem vol waardering en lof toespreekt. Alle aanwezigen applaudisseren voor de seniore burger, wanneer hij naast de PL-topman staat om een foto te maken. Net als opa Sarijo zijn de mensen in groten getale bijeen gekomen in het partijcentrum van de rood-witte partij om de installatie van vier kernen bij te wonen en de volkswinkel te heropenen. Trots staan de aspirant-kernbestuursleden voor de PL-voorzitter om officieel geïnstalleerd te worden. Somohardjo houdt de nieuwe kernbestuursleden voor wat hun taken en bevoegdheden zijn. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zij de kleuren en idealen van de partij hoog zullen houden. 



Volgens ondervoorzitter Nasier Eskak geeft de aanwezigheid van de partijleden en sympathisanten, maar ook de bereidwilligheid van de kernbestuursleden om zitting te nemen in de kernen aan, dat zij er helemaal klaar voor zijn om de broodnodige verandering te brengen in het land. Het gaat om een verandering waar Suriname hevig naar snakt: van slecht naar goed beleid. Eskak benadrukte dat het beleid en de activiteiten van de PL niet worden bedacht achter gesloten ruimten of binnen vier muren, maar zijn gestoeld op de directe inbreng van het volk. De kernen zullen de boodschap van hoop en een lotsverbetering voor Suriname moeten verspreiden. De PL gelooft in de kracht van elk individu en is er van overtuigd dat een ieder in staat is om bij te dragen aan de ontwikkeling van het land. “Wij sluiten daarom niemand uit. Zie ons als een verbindingspartij die een verbinding naar een ieder wil maken. Die verbetering moet er komen, maar daar zullen wij samen hard aan moeten werken”, luidt de boodschap van de PL-ondervoorzitter.

Eskak stelt dat de gemeenschap overal in het land vandaag de dag te kampen heeft met een grote nood: die van armoede. Negen jaren NDP-beleid heeft de koers gebracht van US$ 2.85 naar boven de US$ 8 vandaag de dag. Jongeren die afstuderen kunnen niet aan een goede baan komen. “Maar u bent hier vandaag om aan ons door te geven dat wij ons moeten overgeven aan de Almachtige en het volk. Wij willen strijden voor het volk voor een beter bestaan. Wij willen strijden voor een sociaal-rechtvaardige samenleving, waarin een ieder genoeg heeft voor zichzelf. De rijkdommen waarover Suriname beschikt zouden in feite elke Surinamer in staat moeten stellen om miljonair te zijn. Maar negen jaren lang wordt de riem juist steeds strakker aangetrokken. De prijsverhogingen in de winkels gaan maar door, zoals blijkt uit het feit dat de prijs van melk recent gestegen is van ruim SRD 10 naar SRD 13. “Waar ligt de grens van die prijsstijgingen?” vraagt Eskak zich af. Hij verzekerde de mensen dat bij regeermacht van de PL er hard gewerkt zal worden aan politieke en economische stabiliteit en rust op sociaal-maatschappelijk vlak. 

Advertenties