Column: Robinhood schijnt op laatste benen te lopen
01 Aug 2019, 14:40

De krachtmeting tussen landskampioen Robinhood en de Haïtiaanse kampioen Capoise was best aantrekkelijk, maar werd gekenmerkt door organisatorische slordigheden. Robinhood startte woensdagavond flitsend en wekte de indruk de eerste klap te zullen uitdelen, hetgeen hoopgevend was voor het goed opgekomen publiek. Maar zoals het al enkele wedstrijden in de reguliere competitie het geval is, ontbrak het de roodgroene formatie aan stootkracht in de aanval.

De landskampioen heeft haast niet geschoten vanuit de tweede lijn en kwam ook niet tot een verzorgde opbouw, maar probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Hierdoor kon de tegenstander vroegtijdig de lijnen naar de aanvallers afsluiten, waardoor die geen noemenswaardige bijdrage hadden in de eerste speelperiode. In verdedigend opzicht ging het stukken beter, waardoor Capoise ook niet echt gevaarlijk werd in deze speelperiode. Op slag van rust blunderde doelman Claidel Kohinor, maar de tegenstander had zijn vizier niet op scherp, waardoor ploegen in evenwicht de kleedkamers opzochten.

Jammer genoeg raakte vroeg in de tweede helft Roxy Fer geblesseerd en moest hij het strijdtoneel verlaten. Hierdoor raakte Robinhood de balans kwijt en kon Capoise de regie overnemen. Het verval bij Robinhood was enorm en trainer Roberto Godeken, greep nog net op tijd in door Mitchell Kisoor speeltijd te gunnen, waardoor het spelbeeld ten positieve veranderde voor Robinhood. Kohinor ontpopte zich tot de held van de roodgroenen en voorkwam dat de tegenstander met de volle winst huiswaarts kon keren. De vele wedstrijden die Robinhood dit seizoen moet afwerken (lokaal en regionaal) schijnen hun tol te eisen, waardoor de ploeg een vermoeide indruk maakt.

De organisatie liet nogal wat steken vallen. In aanloop naar de wedstrijd en op de wedstrijdkaarten werd een vroegere aanvangstijd vermeld, waardoor veel supporters te vroeg aanwezig waren. Enkelen hadden zelfs kinderen meegenomen, die begrijpelijkerwijs balorig werden. Een andere blunder is dat naar verluidt de brandstofvoorraad van de generator niet was gecontroleerd. Halverwege de tweede helft werd de stroomtoevoer onderbroken, omdat er niet voldoende brandstof zou zijn. Dit leidde tot een vertraging van ruim twintig minuten.

Ondanks alle onvolkomenheden en de gedeeltelijke uitval van de lichten, mogen wij blij zijn dat de stand 0-0 is gebleven. Robinhood heeft stand weten te houden tegen Haïti. Maar om in de Concacaf League te blijven moet er gescoord worden op 6 augustus in Haïti. De Haïtianen spelen voor eigen publiek, dus zal Robinhood zich mentaal goed moeten voorbereiden om verder te kunnen gaan...