Wedstrijd Robinhood en Capoise blijft doelpuntloos
01 Aug 2019, 00:53
foto
Nadat de veldverlichting 20 minuten was uitgevallen, besloot de wedstrijdleiding met de 'oude verlichting' door te spelen. (Beeld: STVS)


Robinhood nam het in het Concacaf League-verband woensdagavond op tegen de kampioen van Haïti, AS Capoise. In het André Kamperveen stadion konden ploegen na 45 minuten spelen het net niet vinden. Ook in de tweede helft kwam er geen doorbraak. De veldverlichting van het stadion zorgde in de tweede helft voor een 20 minuten onderbreking. Dit was zeker van invloed op het resultaat van het spel. Het tempo van deze thuiswedstrijd voor Robinhood viel sterk terug.

De eerste goede kans in deze ontmoeting kwam na drie minuten spelen uit een korte corner.  Lucas Da Costa van Robinhood trapte de bal hard naar het doel. De doelman van AS Capoise had de bal niet gelijk onder controle en tikte deze de doelmond in. Silvion Sedney trapte de rebound gelijk in maar werd geblokt door de Haïtiaanse verdediger Yves Clervin. De ploegen combineerden kort en met  lange ballen via de flanken zochten ze de aanval op naarmate de wedstrijd vorderde. Robinhood kon duidelijk zijn mannetje staan. Er werd ook compact en gedisciplineerd verdedigd. De wedstrijd werd ook fysiek uitgevochten in deze eerste. 

Doelman Claidel Kohinor moest in de 35e minuut tot het uiterste gaan om een afstandsschot van Capoise tot een hoekschop te verwerken. Kohinor blunderde kort hierna door twijfelachtigheid bij de uitgooi. De bal kwam voor de benen van Marc Beldor terecht maar hij was onfortuinlijk en schoot naast. Uit een lange bal werd Beldor van Capoise kort voor rust in stelling gebracht. Hij stormde naar het doel achterna gezeten door verdediger Guillermo Welles, die keurig inhaakte. 

Robinhood startte goed in deze tweede helft. Tweede goede kansen van Andwele Baja en Da Costa zijn onbenut gebleven. Rond de 60e minuut nam Capoise het spel zoetjes aan over. In de 62e minuut viel een deel van het stadionlicht uit. De generator van de SVB kon niet aan de praat gekregen worden. Vernomen wordt dat de brandstof op was. Het beheer van de generator is uitbesteed aan een bedrijf. De oorspronkelijke verlichting deed het wel, maar die voldoet niet aan de voorwaarden van FIFA. Of dit consequenties zal hebben voor Robinhood, moet nog blijken. De wedstrijdleiding heeft uiteindelijk besloten met minder licht dit duel af te ronden. De wedstrijd werd in de 82e minuut hervat. Deze ongeplande rustperiode bleek in het voordeel van Capoise te hebben gewerkt maar tot doelpunten kwamen de gasten ook niet.

Robinhood  is de kampioen  van de Concacaf Caribbean Club Shield en haalde zo de Concacaf League waaraan 22 ploegen deelnemen. AS Capoise de kampioen van Haïti, haalde de Concacaf League door op de derde plek te eindigen tijdens de laatst gehouden Concacaf Caribbean Club Championship. Beide ploegen zijn nu terecht in de voorronde van Concacaf League. De returnwedstrijd wordt op 7 ausgustus gespeeld in Haïti. De winnaar gaat verder naar de ronde van 16 waar enkele clubs al de opwachting doen.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April