Centrale Bank stimuleert geen vervoer grote bedragen
30 Jul 2019, 01:42
foto


Vervoer van grote geldbedragen naar de Verenigde Staten door personen, word op geen enkele wijze gestimuleerd of tot stand gebracht door de Centrale Bank van Suriname. Als zich zaken voordoen die indruisen tegen de wet Geldtransactiekantoren oftewel de wet Toezicht Kredietinstellingen, zal de Centrale Bank niet schromen om daar op gepaste wijze tegen op te treden.

De Centrale Bank benadrukt in een persbericht dat zij alleen euro's aan de cambio's heeft verstrekt om de samenleving tegemoet te komen. Voor deze terbeschikkingstelling geldt een rapportageplicht aan de bank. Berichten als zouden de euro-verkopen van de Centrale Bank aan cambio's indirect debet zijn aan de smokkel van euro's naar de VS, wijst de bank resoluut van de hand.

De bank benadrukt dat zij geenszins betrokken is bij, noch verantwoordelijk is voor geldtransporten door individuen. Zij wijst er op dat zij niet zal schromen kordaat op te treden bij constatering van enige malafide praktijk bij de verstrekking van euro's. De Centrale Bank voegt eraan toe dat zij acties onderneemt om via internationaal gerenommeerde instituten weer reguliere geldverschepingen op gang te brengen.

Op dit moment is de Centrale Bank bezig met het National Risk Assessment project, opdat Suriname in 2020 aan alle regelgeving kan voldoen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April