Akiemboto bereid tot inspraak personeel GMD
29 Jun 2019, 09:38
foto
Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen bij een bezoek aan de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst.


Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft eerder deze week een bezoek gebracht aan de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD). Bij de kennismaking met leiding en personeel van de dienst, heeft hij gesproken over de voorbereiding van het transformatieproces van GMD naar het Delfstoffen Instituut en het te voeren beleid, gedeeld met het personeel.

Akiemboto ziet het optimaliseren en moderniseren van de GMD als prioriteit. Mede door de toetreding van Suriname tot EITI, is het voeren van een transparant beleid binnen de mijnbouwsector een belangrijke voorwaarde en zal het beleid van de GMD hierop toegespitst worden. De GMD heeft in de afgelopen jaren een belangrijke rol vervuld in het verzamelen, beheren en publiceren van data.

De minister heeft zich onder andere tot doel gesteld om het imago van de GMD en het personeel te tillen naar een hoger niveau. Onder meer het herpositioneren van de GMD op de juiste plaats binnen de organisatiestructuur van het ministerie van NH en het ondersteunen van de dienst door externe deskundigen die reeds bekend en betrokken zijn bij de sector, behoren tot de beleidsmaatregelen. Er zal ook een commissie worden ingesteld om serieuze klachten vanuit de samenleving te behandelen. 

Het personeel heeft de ruimte tot inspraak gekregen en kon ook zijn noden uiten. Er is onder andere gesproken over de beperkte groeimogelijkheden die het FISO-systeem met zich meebrengt, met het gevolg dat enkele medewerkers geen aanspraak maken op bevorderingen en het wegtrekken van deskundig kader. Het ministerie doet een beroep op belanghebbende om de nieuwe richting te ondersteunen door zich correct te houden aan de procedure voor het verkrijgen van mijnbouwrechten en te voldoen aan de wettelijk geldende verplichtingen indien men reeds mijnbouwrechten heeft verkregen, meldt NH.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April