VHP neemt afstand van videoclip; harde aanpak drugs
23 Jun, 06:38
foto
De VHP distantieert zich van deze videoclip waarin ze wordt 'gepromoot'.


De VHP distantieert zich van een videoclip die op social media circuleert. De partij wordt hierbij gepromoot. Op die videoclip is te zien dat een man rookt. Het is niet duidelijk of de man daadwerkelijk drugs gebruikt. Maar de VHP neemt toch afstand van deze clip. Het is mogelijk dat onze politieke tegenstander de persoon met sigaret heeft aangezet om de VHP in het kwaad daglicht te plaatsen, zegt de partij. 
 
De persoon die het sigaretje rookt is wel bekend bij de VHP, maar is geen lid van de partij. In bepaalde gebieden is de toestand alarmerend, en de sociale nood uit zich in de vorm van werkloosheid, armoede en criminaliteit. Dus tegen betaling kunnen dit soort mensen volgens de VHP handelingen plegen die niet goed zijn voor de samenleving. "De armoede is zo ernstig dat ze tegen betaling overgaan tot zulke daden", stelt de politieke organisatie. 

"De VHP zal te allen tijden propageren om drugszaken aan te pakken, dat heeft de partij in het verleden bewezen, toen de VHP het ministerie van Justitie en Politie beheerde. In De Nationale Assemblee is het alom bekend hoe de VHP denkt over drugscriminaliteit. Bij monde van onze fractieleden is er keer op keer gehamerd om de drugscriminaliteit hard aan te pakken," voert de partij aan.