Verdachte toucheert € 10.000 aan 'bemiddelingskosten'
22 Jun 2019, 03:51
foto


Donovan D. heeft een ondernemer beloofd dat hij een cambiovergunning voor hem in orde zou maken. Hij kreeg de ondernemer zover om hem als voorschot € 10.000 te betalen. Een tijdje daarna hoorde de ondernemer niets meer van de verdachte. Ook de mobiele telefoon van Donovan D. was uitgeschakeld. De ondernemer besloot toen om aangifte tegen hem te doen.

Kantonrechter Siegline Wijnhard confronteerde de verdachte met verklaringen die de benadeelde bij de politie had afgelegd. Volgens de ondernemer had de man hem voorgehouden dat hij bij de Centrale Bank werkte en dat hij via de toenmalige governor van de Centrale Bank, Gillmore Hoefdraad, de vergunning in orde zou maken. Het heel traject zou € 200.000 kosten, maar de verdachte zou het voor € 100.000 in orde maken voor de benadeelde.

Donovan D. gaf toe dat hij het geld heeft genomen van de ondernemer, maar ontkende dat hij zich als personeelslid van de Centrale Bank had voorgedaan. Ook zou hij nooit de naam van Hoefdraad hebben genoemd, omdat hij nooit voor de Centrale Bank heeft gewerkt. Volgens de verdachte had hij de ondernemer voorgehouden dat hij iemand kent met een vergunning en dat hij daarvoor zou bemiddelen. Het geld dat aan hem was betaald, was volgens hem de bemiddelingskosten. De kantonrechter hield hem voor dat hij dat geld voor zichzelf heeft gehouden en inmiddels heeft verbrast. De persoon die de cambiovergunning heeft, had hem voorgehouden dat hij de normale procedure moest bewandelen en dat hij zijn cambiovergunning niet zou verkopen.

De ondernemer had bij de politie verklaard dat Donovan D. elke keer deftig gekleed kwam. Hij droeg een pantalon met overhemd en blazer, waardoor hij geloofwaardig overkwam. Ook op de terechtzitting kwam de man met een pantalon en een overhemd binnenlopen. Raadsman Raoul Lobo staat de verdachte juridisch bij. De zaak staat voor 15 augustus weer op de rol.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April