Somohardjo: Vertrek Waidoe is geen verzwakking partij
14 May, 01:53
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur, maandag in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) vertrekt dinsdag naar Nickerie om met de structuren te praten over de stap van William Waidoe om zich bij de NDP aan te sluiten. “We zagen het al aankomen. De PL was al lang voorbereid. Terwijl Waidoe zijn grappen maakte, waren we bezig met voorbereidingen. Wij zullen evalueren en we gaan door met de bestaande structuren”, zegt Somohardjo.

Het vertrek van Waidoe wordt niet als een degelijke verzwakking van de partij beschouwd. De PL-voorzitter zegt desgevraagd niemand een natrap te willen geven, maar stelt dat Waidoe vanaf zijn aanstelling als Assembleelid niet zo loyaal en betrokken was geweest met de partij als van hem werd verwacht. Zo kwam hij nauwelijks naar hoofdbestuursvergaderingen en had hij weinig contact met de structuren in Nickerie. 

“De structuren drongen er eigenlijk op aan dat we hem moesten wegsturen, maar ik heb ze aldoor gezegd om kalm te blijven. Zijn vertrek is dus geen gemis, maar het betekent wel een verlies van onze investering in hem. Voor stemverlies hoeven we in ieder geval niet bang te zijn. De PL is goed voor tenminste één zetel in Nickerie. We hadden al tien kandidaten op het oog en nu hebben we er nog negen voor de vijf plaatsen die Nickerie heeft”, geeft Somohardjo aan.

Waidoe werd in 2015 voorgedragen als kandidaat voor de PL in Nickerie. Deze voordracht werd gedaan door vertrouwenspersonen binnen de partij. Waidoe was kort daarvoor lid van de KTPI, maar de PL-structuren in Nickerie voldeden desondanks aan het verzoek van de partijleiding om hem te ondersteunen en op hem te stemmen. “Met zijn handel en wandel hebben we nu een extra les geleerd”, zegt Somohardjo.

De PL-voorzitter is er van overtuigd dat de partij ook dit verraad te boven komt. “De Almachtige heeft ons geen goede vaart beloofd, maar wel een behouden aankomst. En als de Almachtige met je is, betekent het niet dat je op een zee zonder golven zit. Het betekent dat je op een schip bent dat onverwoestbaar is. En het schip PL is onverwoestbaar”, besluit Somohardjo.Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December