Santokhi verwacht dat verkoop 30% aandelen niet doorgaat
28 Apr 2019, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


VHP-voorzitter Chan Santokhi verwacht dat president Desi Bouterse het besluit zal nemen om de 30% aandelen in de Saramacca concessie niet meer te verkopen aan Rosebel Gold Mines/Iamgold. Dit komt door de politieke druk die nu ook door de NDP-fractie is gelegd op de regering. De NDP-fractie heeft zich tegen de verkoop van de aandelen uitgesproken en heeft de president gevraagd om het besluit om de aandelen te verkopen in heroverweging te nemen.

"De president moet begrijpen dat de rijkdommen van het land niet van hem zijn en ook niet van de regering," zegt de VHP-voorzitter om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws. De Raad van Ministers had de verkoop van de aandelen voor US$ 75 miljoen reeds goedgekeurd. De wijziging van de Delfstoffen Overeenkomst met Rosebel Gold Mines is reeds bij de Staatsraad.

"Ik doe een beroep op de president om een duurzaam beleid te ontwikkelen met betrekking tot onze natuurlijke hulpbronnen, waarbij het volk van nu en de komende generatie duurzaam mogen profiteren hiervan. Ik hoop dat de opbrengsten van onze natuurlijke hulpbronnen ook gestort worden in het Spaar- en Stabilisatiefonds, waarmee de overige sectoren ook kunnen worden ontwikkeld," stelt Santokhi. Hij hoopt dat het mineralen instituut zo snel als mogelijk gerealiseerd wordt om vooral het 'goud-beleid' van Suriname duurzaam te ontwikkelen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April