Oliegiganten beloven te investeren in groene energie
25 Apr, 16:31
foto


De Noorse Equinor voegt zich bij de grote oliemaatschappijen Total, Royal Dutch Shell en BP, om samen stappen te ondernemen om hun bedrijven ‘groener’ te maken. Equinor is het laatste Europees energiebedrijf die is bezweken voor de druk van de investeerders op de klimaatsverandering, meldt CNN.

Hoewel de bedrijven geen onmiddellijke plannen hebben om hun productie van fossiele brandstoffen te verminderen, hebben zij wel stappen ondernomen om te investeren in schone energie. De activiteiten van de energiebedrijven suggereren dat de druk van de investeerders invloed heeft in Europa.

In de Verenigde Staten staan de aandeelhouders voor een grotere uitdaging; hier hebben de oliemaatschappijen minder belangstelling voor verandering. Het risico voor deze bedrijven is dat zij blootgesteld kunnen worden aan de koolstof uitstoot. Equinor zegt zijn strategie af te stemmen op de doelstellingen van het Parijs Klimaatakkoord en zal het bedrijf uitvoerende bonussen koppelen aan de klimaatdoelen.

De Noorse onderneming zal ook haar lobbyactiviteiten, beleggingsportefeuille en strategie herzien om ervoor te zorgen dat deze aansluiten bij het akkoord van 2015. Het Parijs-akkoord beoogt de koolstofuitstoot te verminderen en daardoor de temperatuurstijgingen te beperken tot ruim onder de 2 graden boven het pre-industriële niveau.


Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August