Visserijsector bereikt resultaat tijdens ontmoeting met president
21 Apr, 08:31
foto
President Desi Bouterse in gesprek met de visserijsector. De bijeenkomst is naar tevredenheid van de sector verlopen. (Foto: FB/Visserscollectief)


De visserijsector heeft hoge verwachtingen van de ontmoeting die president Desi Bouterse had met de Federatie van Surinaamse Agrariërs, het Visserscollectief en de Surinaamse Seafood Associatie afgelopen vrijdag. Starnieuws verneemt dat na presentaties en discussies de president heeft toegezegd dat de zes Chinese fabrieksschepen verwijderd zullen worden uit de Surinaamse wateren.

De trawlers zijn een doorn in het oog van de organisaties die vrezen dat de visgronden leeggeroofd zullen worden. Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft tot nu toe geweigerd om Ros National Fisheries vergunning te geven. De boten voldoen niet aan de Surinaamse wetgeving. Zij zijn hier in november vorig jaar aangekomen. Soerdjan was overigens niet aanwezig op de vergadering die de president had met de sector.

De ontmoeting die de president had, is wereldkundig gemaakt via Facebook, waar vanuit de sector ook foto's zijn gepubliceerd. Er zijn geen mededelingen tot nu toe gedaan over de inhoud van het gesprek. Vanuit de sector wordt aangegeven dat de officiële bekendmaking over de uitkomst zal worden gedaan door de regering.


Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August