Scheek wil binnenkort 100 studenten in 'Campus Village'
12 Apr, 18:41
foto
De studentenflats zijn in februari opgeleverd. Er zijn nu vijftien studenten hier ondergebracht.


Emanuel Scheek, directeur 'Student Housing Campus Village' hoopt binnenkort honderd studenten onder te brengen in dit complex. Nu hebben vijftien hier een onderdak. Scheek is door president Desi Bouterse benoemd tot directeur.

Scheek heeft volgens een bericht van het Nationaal Informatie Instituut zich op verschillende manieren ingezet bij de totstandkoming van de Student Housing Campus Village. Hij functioneert tevens als studentenvertegenwoordiger in het universiteitsbestuur. Hij zegt zoveel mogelijk te zullen trachten om zelfstandig zijn organisatie te draaien. “Wij willen niet subsidie afhankelijk zijn, omdat wij de garantie willen hebben dat wanneer er renovaties, onderhoud of vervangingen moeten worden gedaan deze ten minste gedekt zijn," laat de kersverse directeur optekenen.

Scheek geeft aan dat het de opdracht van de president is, om het werk te doen naar zijn beste vermogen en naar eer en geweten. De nadruk is daarbij gelegd op de bijdrage die de studentenhuisvesting moet leveren voor de ontwikkeling van jongeren. Hierdoor zullen ze een gerichte bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname. De directeur deelt dezelfde mening van de president dat centraal staat, het behouden van wat hier is neergezet, zodat de komende generaties er ook gebruik van kunnen maken.

Naast de universiteitsstudenten worden er ook studenten van hogere beroepsopleidingen geaccommodeerd. De directeur zegt dat er een promotiecampagne op touw zal worden gezet. Deze zal zich ook op de middelbare scholieren richten, om hen alvast bekend te maken met de mogelijkheid om als HBO/ universiteitsstudent in aanmerking te komen voor een studentenhuisvesting op het complex.