Onduidelijkheid bij toepassing diverse wetsproducten
06 Apr 2019, 22:22
foto


Recentelijk heeft de launch plaatsgevonden van de elektronische identiteitskaart (e-ID) door vicepresident Ashwin Adhin en de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim. Een initiatief waarvan burgers volgens de minister veel voordelen zullen ondervinden. Zij hoeven niet meer speciaal af te reizen naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Paramaribo maar kunnen voor een e-ID terecht bij het Bureau voor Burgerzaken (BvB) waar zij staan ingeschreven.

Burgers zouden ook niet in lange rijen meer hoeven te staan, dit is immers tijd- en kostenbesparend. Ook is er een veiligheidsvoordeel ingebouwd. Bij verlies van een e-ID hoeft men niet te vrezen voor vervalsing. Persoonsgegevens zullen digitaal worden opgeslagen zodat het aanvragen van een uittreksel overbodig wordt. De e-ID voldoet geheel aan internationale standaarden volgens minister Noersalim. Hij heeft ook aangegeven dat de gebouwen voldoen aan diverse kwaliteitseisen. Over het feit dat er kosten verbonden zijn bij het maken van een e-ID heerste er in beginsel onduidelijkheid.

Vrijdag 5 april 2019, ben ik zelf geweest bij het BvB Kwatta, omdat mijn ID-kaart binnenkort zal vervallen. Nadat ik de situatie zelf heb meegemaakt vraag ik mij af of de overheid zich ervan bewust is dat de theorie en de praktijk hemelsbreed van elkaar verschillen.
Bij aankomst bij het BvB viel het volgende meteen op:
Aanvraag e-ID 07.15 uur–13.00 uur/Afhalen 12.00 uur–13.30 uur.
Het personeel heeft hoogstwaarschijnlijk om wanorde te voorkomen een nummersysteem ingevoerd. Om 08.30 uur waren de nummers 1 tot en met 100 op en stonden er nog ± 50 personen te wachten op nummers, ook kwamen er steeds meer mensen. De security guard vraagt de mensen een rij te vormen, zodat zodra de nummers beschikbaar zijn hij die kan uitdelen.

Voor wachtenden is er slechts 1 bankje waarop ongeveer 8-10 mensen plaats kunnen nemen. Let wel! Dit alles gebeurt BUITEN het gebouw. Voor seniore burgers die slecht ter been zijn, zwangere vrouwen, bloeddruk-patiënten etc. zijn er geen maatregelen getroffen. Lekker in de felle zon of regen buiten blijven staan en wachten op je beurt dus.

Om de beurt werden steeds 6 mensen naar binnen geroepen, omdat er maar 6 stoelen aanwezig zijn. Er staan duidelijke aanwijzingen welke stappen er gevolgd moeten.
Mijn complimenten aan de burgers die ondanks alles, het allemaal ordelijk hebben laten verlopen en ook het personeel dat onder alle omstandigheden zo vriendelijk mogelijk blijft.

Na 3 uren wachten was ik eindelijk aan de beurt, terwijl er nog bijkans 75 personen stonden te wachten.
Mijn mond viel open toen het personeel onderling begon te praten dat de printers geen inkt meer hebben en de rest van de mensen niet meer geholpen kan worden. Ik zei tegen een medewerker: “Weet u hoeveel mensen al uren buiten staan? Mensen komen van heel ver en sommige nemen speciaal verlof.” Behalve burgers van Kwatta en omgeving, stonden er ook mensen van Kwarasan, Magenta en zelfs iemand die werkzaam is in Brokopondo in de rij.

Dit alles is natuurlijk buiten de schuld van het personeel, omdat het reeds enkele dagen vraagt naar inkt. Uit onderlinge gesprekken begreep ik dat het ministerie niet te bereiken was omdat betrokkenen naar De Nationale Assemblee zouden zijn gegaan voor het maken van e-ID’s. Of deze informatie juist is heb ik niet kunnen natrekken. Het volk mag het dus bekijken. De hoge pieten hebben geen idee van de ontberingen die burgers moeten doorstaan.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat sommige burgers geen begrip tonen met als gevolg dat ze tekeer gaan. Het personeel krijgt alle frustratie op zich afgereageerd.
Een terechte uitspraak van een wachtende burger: “deze overheid houdt van lange rijen, misschien maakt dat ze blij want zo was het ook recentelijk nog voor het betalen van de Rij- en Voertuigenbelasting.” Na 30 dagen mag de e-ID afgehaald worden. Daar gaat dus weer een hele of halve verlofdag naar de maan.

De gebouwen voldoen dus NIET aan kwaliteitseisen. Elke burger zou moeten kunnen plaatsnemen en er zouden speciale loketten moeten zijn voor seniore burgers en zwangere vrouwen. Langer dan 3 uren staan in de zon is onmenselijk. Beleidsmakers zouden zelf een kijkje moeten nemen om te zien hoe lang de rijen zijn. Er zijn wel degelijk mensen die een behoorlijke afstand moeten afleggen. Dit is dus niet tijd noch kostenbesparend.

Waarom staat er in de bekendmaking afkomstig van het ministerie dat de geldigheidsdatum voor het gratis opmaken van e-ID kaarten is tot en met 17-09-2019 en moeten burgers zich haasten om een e-ID te maken nog voor de verkiezingen?
Artikel 20 van de ID-kaartenwet 2018 geeft duidelijk aan dat vervanging van de ID kaart kosteloos geschiedt bij overleg van de eerder uitgegeven ID kaart en dat binnen 3 jaren na de inwerkingtreding van deze wet, alle ID-kaarten vervangen moeten zijn.

Het is triest dat elke keer weer ondoordacht een wetsproduct wordt ingevoerd zonder de praktijksituatie te bestuderen. (Zie ook het door mij geschreven artikel: 'De gevolgen van het invoeren van het fenomeen ‘Perceels-ID’ voor de burger' - Dagblad Suriname 2-8-2017).

Hoe zullen kantoren (banken, notariskantoren etc), waar het overleggen van een uittreksel en/of nationaliteitsverklaring vereist is voor het controleren van de diverse gegevens, in het vervolg te werk gaan? Is er überhaupt over de aanschaf van een documentenlezer nagedacht of zijn ze alleen in de wet genoemd?
De memorie van toelichting geeft slechts aan dat de gegevens kunnen worden gelezen met een documentenlezer, waarvoor er een authenticatie certificaat vereist is welke tegen betaling kan worden uitgegeven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

In hoeverre voldoet de toepassing van diverse wetten en de informatie naar de samenleving toe aan internationale standaarden, zoals in dit geval de e-ID volgens de minister wel voldoet?
Rest mij nog u allen succes en sterkte toe te wensen bij het aanvragen van uw e-ID en een dringend beroep te doen op u als burger om kritischer te letten op hetgeen ons wordt voorgeschoteld.

Ragini D. Dhanes MICL LL.B.
N.B. dit artikel is niet politiek gelieerd maar geeft slechts een weergave van de ervaring van de schrijver
pdf-icon.gif Bekendmaking_e-ID.jpg                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April