'We zouden niet landen op landingsbaan Oedit'
02 Apr 2019, 13:14
foto


De verdachten Harti L. en Dionathan M. die zich in het drugsvliegtuig bevonden, hebben op de rechtszitting maandag verklaard dat zij niet van plan waren om te landen op de landingsbaan van Ramchender (Raj) Oedit. Op het terrein van Oedit landde vorig jaar maart een vliegtuig waarin 488 kilo cocaïne werd onderschept. Het toestel was geland op km 71,5 in het district Saramacca.

De verdachten gaven tegenover kantonrechter Maureen Dayala aan dat zij genoodzaakt waren om te landen, nadat de politie schoten had gelost op het vliegtuig. Het lag in de bedoeling om naar Guyana te gaan. Volgens de verdachten waren de drugs in Venezuela ingeladen. Toen de schoten afgevuurd werden, moesten zij terugkeren naar het Surinaamse grondgebied. De verdachten konden echter niet aangeven waar de drugs precies moest worden afgeleverd. Ze verklaarden dat zij nooit eerder in Suriname geweest waren.

De verdachten worden juridisch bijgestaan door de raadslieden Michella Lau-Kerssenberg en Vishal Rambharos. Lau-Kerssenberg gaf aan dat haar cliënt tot twee keren toe een liesbreuk operatie heeft ondergaan als gevolg van mishandeling door de politie. Op 6 mei zal het Openbaar Ministerie de strafeis presenteren in deze strafzaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April