VHP opent info-centrum in Jarikaba; 'Tigri te laat wakker'
31 Mar 2019, 00:54
foto
Het informatiecentrum van de VHP in ressort Jarikaba, in het district Saramacca. Vrijdag is het centrum geopend.


Met nog ruim een jaar vóór de verkiezingen heeft de VHP afdeling Saramacca een partijcentrum geopend in het ressort Jarikaba. Hoofdbestuurslid Mahinder Jogi zegt aan Starnieuws dat de bewoners van dit ressort hier hun visie kunnen geven over hoe zij denken dat zaken aangepakt moeten worden. De mensen kunnen voorlopig op de dinsdag- en donderdagmiddag terecht in het centrum. De opening met de kernleden is verricht vrijdag.

Uit de huis-aan-huis bezoeken die de afgelopen periode afgelegd zijn, blijkt dat zowel bij de bevolking als bij de kernleden behoefte is aan regelmatige afstemming. Daarvoor is een vaste plek belangrijk om de inzichten met elkaar te delen. Jogi zegt aan Starnieuws dat veel mensen vooral problemen hebben met grondpapieren, vooral als het gaat om overdrachten. Wanneer de VHP aan de macht komt in 2020 zullen deze zaken als eerste worden aangepakt.

Over honderd VHPers die volgens NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, vanuit Saramacca zich aangemeld hebben bij de paarse partij, zegt Jogi dat hij weet dat enkele personen overgelopen zijn. Hij betwijfelt of het om honderd mensen gaat. Volgens de politicus is de mensen beloofd dat hun grondpapieren en Bazo-kaarten in orde zullen worden gemaakt. Zij zullen ook in aanmerking komen voor pakketten.

Jogi voert aan dat Bouterse, die zichzelf Tigri noemt, nu pas wakker is en dat hij boos is. Hij moet op zichzelf boos zijn, want het sociaal contract dat gesloten is met het volk, is niet waargemaakt. De Tigri is volgens de politicus te laat wakker, want zijn kleur is nu dof geworden. Hij is boos op de NDP, want het rommelt daar nog steeds, meent Jogi. Bouterse zei dat NDPers in chat-groepen op directeursniveau elkaar afvallen en afkraken. "Er kookt nog heel veel in de partij," stelt Jogi. "In elk geval is de VHP allang in het veld, terwijl Tigri sliep".
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April