Politie schiet autodief in onderbeen
12 Mar, 22:27
foto


Autodief Clifton G. (38) heeft bij zijn aanhouding een schotverwonding opgelopen aan zijn linkeronderbeen. Hij is samen met Nairo T. (30) dinsdagmiddag aangehouden door de politie van Latour aan de Indira Gandhiweg.

De benadeelde deed eerder op de dag aangifte van diefstal van zijn auto. Volgens verklaring van de aangever bracht hij de nacht door bij zijn vriendin te Latour. Hij werd door de zoon van zijn vriendin gewekt met de mededeling dat bescheiden van hem op het erf lagen.

Hij stond op en zag persoonlijke stukken inderdaad op het erf voor de woning van zijn vriendin liggen. Hij ontdekte dat zijn personenauto, die hij op straat geparkeerd had, verdwenen was. Zijn tas met daarin zijn persoonlijke bescheiden en autosleutels, waren weg uit de slaapkamer waarin hij die avond geslapen had. Bij nader onderzoek bleek dat dieven het glaswerk van de slaapkamerraam stuk hadden geslagen en dat zij via de ontstane opening de tas met inhoud gestolen hadden. De aangever gaf het merk, de kleur en het kentekennummer van zijn auto door aan de politie.

Dinsdagmiddag reden twee politieambtenaren van Latour in de prowagen toen zij het gestolen voertuig in de Mastklimmenstraat zagen. Zij zetten gelijk de achtervolging in. In de auto zaten twee mannen die naderhand de verdachten Clifton G. en Nairo T. bleken te zijn. Toen deze twee verdachten door hadden dat zij achtervolgd werden, reden zij met hoge snelheid weg in de richting van de Indira Gandhiweg. Het gelukte de politie om de verdachten klem te rijden. Zij probeerden nog weg te komen waarbij zij twee auto’s aanreden.

Clifton G. stapte toen uit de gestolen auto en zette te voet zijn vlucht voort. Een politieambtenaar ging hem achterna waarbij die waarschuwingsschoten loste om deze verdachte tot stoppen te brengen. Toen dat niet lukte schoot de politieambtenaar gericht op Clifton G. waarbij die in zijn onderbeen geraakt werd. Zijn kompaan Nairo was niet gevlucht. Die had zich overgegeven.

Per ambulance is Clifton G. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn kompaan is overgebracht naar het politiebureau Latour. Hangende het onderzoek zijn deze verdachten in verzekering gesteld voor gekwalificeerde diefstal, meldt de politie Public Relations.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May