‘Gestreste’ rover krijgt twee jaar celstraf
12 Mar, 18:39
foto


Twee jaar celstraf hoorde Zwingly A. tegen zich vonnissen. Tegenover kantonrechter Danielle Karamatali had de verdachte verklaard dat hij problemen had met zijn moeder en daardoor gestrest was. In die toestand heeft hij toen een vrouw op 21 januari dit jaar beroofd.

De kantonrechter is meegegaan met de eis van aanklager Reshmi Rathipal. De politie heeft Zwingly A in een appartement aangehouden. Hij bekende bij zijn aanhouding dat hij de tas van het slachtoffer had weggerukt. Hij ontkende echter dat hij de vrouw had mishandeld. De man beweerde dat zijn slachtoffer op de grond viel, omdat ze haar tas stevig vasthield en hij eraan bleef rukken.

In de tas had de benadeelde een Bijbel en haar portemonnee. De vrouw verklaarde bij de politie dat Zwingly haar had geslagen. Haar verklaring wordt ondersteund door een geneeskundig rapport. De vrouw kon door het incident haar werkzaamheden acht weken niet verrichten. Ze vertelde dat ze een trauma aan het voorval heeft overgehouden. De veroordeelde was al eerder aangehouden voor beroving.

Wanita Ramnath

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May