Verdachte in drugszaak op vrije voeten; 2 blijven vast
12 Feb, 13:28
foto


Van de drie verdachten die voor rechter Cynthia Valstein-Montnor stonden maandag, is alleen Bert C. voorlopig in vrijheid gesteld. Hij verklaarde niets van de 5904 gram yami die in augustus 2018 in beslag was genomen, af te weten. Dit heeft medeverdachte Natony W. beaamd op de zitting. De drugs werden in zijn woning aangetroffen. Hij heeft aangegeven het spul te hebben gekregen van Ray S.

Tijdens een inval aan de Sir Winston Churchillweg door het Arrestatie Team en de Narcotica Brigade werd de veredelde vorm van de marihuana aangetroffen. Natony W. (Jamaicaan), zijn Surinaamse vriendin en Bert C. (Guyanees) werden tijdens de inval aangehouden. Ray S. (Jamaicaan) die in beeld kwam, werd eveneens ingerekend.

Natony W. verklaarde dat hij Ray S., Chris en een zekere Donovan in een bar heeft leren kennen. Hij had geld geleend bij Chris die via Ray S. een pakket voor hem stuurde. De verdachte heeft steeds verschillende verklaringen bij de politie en bij zijn voorgeleiding afgelegd over de herkomst van de drugs. Zo beweerde hij dat hij de drugs van Chris en Donovan had ontvangen en dat hij voor hen werkte. Zijn taak was om de drugs te verkopen.

Ray S. ontkent dat hij de drugs leverde voor Natony W. De vriendin van Natony W. had verklaard dat ze samen met hem een meubelbedrijf heeft opgezet. De drugs werden door de politie in de slaapkamer en andere ruimtes in de woning aangetroffen. Bij de politie had ze verklaard dat ze wel op de hoogte van de drugs was. Ze zaten in problemen en gingen ze over tot verkoop van de drugs. Op de rechtszitting kwam ze terug op haar verklaring en ontkende iets van de drugs af te weten.

Raadsman Arjan Ramlakhan deed het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Bert C. De kantonrechter wees het verzoek toe, hoewel ze van mening is dat uit het totale verhaal blijkt dat deze verdachte wel wat met de kwestie te maken heeft gehad. Op 8 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August