Succesvolle zoekactie verdwaalde jongens Kwamalasemutu
11 Feb, 20:47
foto
De twee jongens uit Kwamalasemutu die verdwaald waren, zijn weer veilig thuis.


Twee jongens van 10 en 12 jaar uit het Inheemse dorp Kwamalasemutu die vanaf vrijdag werden vermist, zijn maandagmiddag teruggevonden. De jongens waren met hun grootvader gaan vissen. Op een gegeven moment besloten zij alleen terug te keren naar huis, aangezien zij honger hadden. Op de terugweg raakten zij verdwaald in het bos.

Districtscommissaris Theresia Cirino van bestuursressort Coeroeni heeft gelijk na het vernemen van dit voorval de autoriteiten in kennis gesteld. Mede dankzij de snelle actie van het Directoraat Nationale Veiligheid, het NCCR, de ministeries van Defensie, Justitie & Politie, lokale militairen en bewoners die gelijk een zoekactie op touw hebben gezet, zijn de jongens gezond en wel teruggevonden.

Ondanks dat de jongens heel ver het bos waren ingegaan en angsten hebben doorstaan, hebben ze toch een powisie kunnen meenemen naar hun dorp. De districtscommissaris is evenals de granman Asongo Alalaparu van de Trio’s en bewoners blij dat de autoriteiten gelijk hulp hebben geboden.