Getuigen gehoord in drugszaak SLM-vrachtruimte
06 Feb 2019, 00:52
foto


In een dubbele bodem van een container in de vrachtruimte van de SLM werden op 8 april vorig jaar 55 pakken drugs met een gewicht van 63 kg onderschept. In deze zaak heeft kantonrechter Ingrid Lachitjaran drie politiemannen gehoord op de rechtszitting maandag. In deze strafzaak staan twaalf verdachten terecht: Palmita W., Mario L., Steven P., Marino K., Melvin D., Eugene G., John W., Humphrey K., Pedro B., Brian D., Vinay C. en Valentino S.

De eerste getuige, een onderinspecteur van politie, verklaarde dat hij het rooster van die bewuste dag had samengesteld. De verdachte Vinay C. was ook ingeroosterd op die dag. Deze verdachte belde dezelfde dag op en vroeg of hij vrijgemaakt kon worden. Wel had hij geen grondige reden en wegens het feit dat er niet genoeg manschappen waren, werd hij niet vrijgemaakt op die 8 april.

De tweede getuige, een politieman, vertelde dat Vinay C. op die dag belast was met visitatiewerkzaamheden. Hij was niet op de hoogte dat deze verdachte in feite om een vrije dag gevraagd had. De derde getuige, ook een politieman, gaf aan dat hij na de onderschepping van de drugs het onderzoek in de bagage van de container heeft gedaan. De rand van de bagagecontainer had transparante silicone. Dit was door de verdachte Vinay C. niet gerapporteerd hoewel hij de controle in de bagagecontainer had gedaan. Op de beelden was te zien dat Vinay C. die normaliter alle bagagecontainers in één keer kon optillen op die dag kracht moest zetten bij de ene waar de drugs aangetroffen werd.

Op de camerabeelden was te zien dat Palmita W. de bagagecontainer ook in het oog hield. Ze wist dat iets illegaals in de container zat en ze besprak iets met haar collega Franklyn W. Humprey K. en Steven P. hadden bij hun aanhouding verklaard dat ze drugs moesten smokkelen voor Valentino S. Ze waren door hem benaderd voor dit feit. De getuige zag op beeldmateriaal ook dat Palmita W de container in de gaten hield. Palmita W zou zijn benaderd dat iets illegaal in de container zou zijn. De verdachten krijgen juridische bijstand van raadslieden Murwin Dubois, Georgette Leter, Irvin Kanhai, Harold Belfor, John Ferdinand, Hedley Derby en Maureen Nibte. Op 13 februari zal verdachtenverhoor plaatsvinden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April