Ooggetuige gehoord in roofmoord Krakaweg
22 Jan 2019, 18:42
foto


Op de rechtszitting van maandag heeft een ooggetuige zijn verhaal gedaan. Melvin A., Milton F., Dion B., Virbian W., Mirtel F., Milton V., Clyde H. en Jurvin B. staan terecht voor de roofmoord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56) vorig jaar op 7 juni. De ooggetuige zat samen met de twee slachtoffers in het voertuig toen het werd beschoten.

Tegenover kantonrechter Ingrid Lachitjaran getuigde de jongeman dat hij samen met zijn twee collega’s en de manager in het voertuig zat toen deze werd beschoten. Ze werkten alle vier voor een goudbedrijf en werden tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de middag overvallen op de Krakaweg. Te kilometer 80 zag de manager, die het voertuig bestuurde, dat een auto op de weg wilde keren. Hij verleende toen voorrang. Opeens kwamen er twee rovers uit het voertuig en vuurden zij op de auto waarin de vier zaten.

Eén van hen haalde Poetisi eruit en de andere de manager. Ook de getuige moest eruit. Hij werd gesommeerd plat te liggen. Ineens hoorde de getuige een schot en keek hij om. Hij zag dat zijn vriendin, Mangkoeredjo, in het hoofd werd geschoten. Poetisi werd in het been geschoten, maar hij leefde toen nog. De manager werd in zijn armen geraakt.

De getuige herkende Melvin A. positief als één van de rovers. Melvin A. zei dat het niet in de bedoeling lag om Mangkoeredjo te vermoorden. Volgens de verdachte Milton F. kwam het plan van Melvin A. Van Clyde H. had deze vernomen dat een wagen met goud langs zou gaan via de Afobakaweg. Het is hem onbekend hoe Clyde H. aan deze informatie kwam. Ook zorgde Clyde H. voor het wapen. Voor het feit werd Milton F. door hem, maar daarna niet meer.

Dion B. werd gisteren ziek en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De kantonrechter merkte op dat indien de Staat niet voor de medische behandeling kan zorgen, hij in vrijheid gesteld moet worden. Officier van justitie, Shanta Mahadew voerde aan dat de verdachte al ziek was geweest en wel naar de dokter was geweest. Op 18 februari zal deze zaak verder worden behandeld.


Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April