Kamergenoot verwondt jongen ernstig in internaat Atjoni
18 Jan, 20:05
foto


In het internaat van Atjoni heeft een jongen zijn kamergenoot woensdagochtend bewerkt met een knuppel. Het slachtoffer is van Boven-Suriname naar Paramaribo gebracht voor medische behandeling bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De politie van Atjoni heeft de zaak overgedragen aan de Afdeling Jeugdzaken. In het internaat verblijven er 25 jongens en 20 meisjes. Zij bezoeken de VOJ-school die ook te Atjoni gevestigd is.
Directeur Dana Doekoe-Paulus van het internaat spreekt van een “vreemde en afschuwelijke zaak”, omdat het hier gaat om twee goede vrienden die altijd samen spelen en samen in de tuin helpen. “Het is voor het eerst dat zo'n geval zich heeft voorgedaan onder mijn leiding”, zegt zij. De jongen is volgens haar in zijn slaap aangevallen door zijn vriend. Wat de oorzaak is van deze mishandeling is voor haar onbekend.

Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts.

Van de publiciteitsdienst van de politie wordt vernomen dat het hier gaat om de 14-jarige C.M. die de 15-jarige G.H. aan het hoofd heeft verwond. De twee zouden eerder die dag een woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. C.M. is in zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerder trof het slachtoffer 's ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, en schakelde direct de politie in. C.M is in verzekering gesteld, zegt de politie.

Edwien Bodjie