President woont singi neti Grankreek bij
05 Jan 2019, 08:38
foto
President Desi Bouterse heeft de singi neti te Grankreek in Saramacca vrijdagavond bijgewoond. Negen personen uit dit dorp zijn omgekomen bij de bootramp. (Foto: NII)


President Desi Bouterse was vrijdagavond ook aanwezig op de singi neti in het Inheemse dorp Grankreek in het district Saramacca. Negen van de twaalf overledenen, vier kinderen en vijf vrouwen, zijn afkomstig uit dit dorp.

Vanmiddag vindt de begrafenis plaats van acht dorpsbewoners in Groningen. Het lichaam van een van de vrouwen is nog niet geborgen. Op 28 december vond de tragedie plaats in de Coppenamerivier, waarbij een boot met 31 personen is gezonken. Twaalf personen hebben de ramp niet overleefd.

De president en de totale regering hebben vanaf het begin hun medeleven getoond, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Ook de districtscommissaris van Saramacca, Lakshminarain Doebay, en de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, waren aanwezig. Van 20.00 uur tot 22.00 uur werden er christelijke liederen gezongen en gebeden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April