Rouwzitting in kazerne; begrafenis zaterdag
03 Jan 2019, 00:00
foto


De slachtoffers van het bootongeluk worden zaterdag in Groningen begraven. Donderdagavond wordt een rouwzitting gehouden in de Memre Buku kazerne. Voor vandaag heeft de regering een nationale rouwdag afgekondigd. De overheid staat de slachtoffers en nabestaanden bij. De begrafeniskosten worden eveneens door de Staat betaald. Van de 31 personen die in de boot zaten, hebben twaalf het leven gelaten.

Districtscommissaris van Saramacca, Lakshminarain Doebay, zegt aan Starnieuws dat de families hebben besloten om hun dierbaren zaterdag in Groningen te begraven. De meeste slachtoffers zijn afkomstig uit Grankreek. De rouwzitting wordt om 18.00 uur gehouden in de kazerne.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken deelt mee dat ten teken van rouw vanaf 6.00 uur tot zonsondergang de vlag halfstok zal hangen. Ook het bedrijfsleven, de burgerij, schepen aan de steigers, diplomatieke missies en vertegenwoordigers van internationale organisaties wordt gevraagd de vlag halfstok te hijsen.

Op radio- en televisiestations wordt een dringend beroep gedaan om hun programma's aan te passen. Het condoleanceregister kan worden getekend vandaag van 10.00-14.00 uur op het districtscommissariaat Sipaliwini aan de Zwartenhovenbrugstraat.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April