Drie branden op nieuwjaarsdag
02 Jan 2019, 10:39
foto
Het pand van Chiu Hung is volledig afgebrand op nieuwjaarsdag. (Foto: KBS)


Op de eerste dag van het nieuwe jaar moest de brandweer drie keer uitrukken. Een woning aan de Confianceweg in de buurt van Nieuw Weergevondenweg is in de as gelegd. Het pand van Chiu Hung op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Dr. Sophie Redmondstraat is ook afgebrand, terwijl een beginnende brand aan de Kromme Elleboogstraat kon worden gedoofd.

De eerste brandmelding voor 2019 kwam om 00:12 uur binnen voor een woningbrand aan de Confianceweg. Volgens de brandweer waren zij binnen vier minuten op de plek waar zij het uit hout opgetrokken pand in lichterlaaie aantroffen. Het ging om een woning van ongeveer 30 vierkante meter. De bewoner heeft verklaard dat hij sliep en dat zijn beddengoed op gegeven moment tegen een brandende muskietenkaars moet zijn aangekomen. Hij heeft nog geprobeerd het vuur te doven, wat niet lukte.

De tweede brandmelding kwam een goed kwartier later om 00:28 uur. De brandweer zegt dat in eerste instantie de melding werd gedaan van een vuilnisbrand aan de Zwartenhovenbrugstraat. Toen de brandweer ter plekke kwam, troffen zij een binnenbrand in het pand van Chiu Hung die zich snel verspreidde en oversloeg naar belendende panden in de Zwartenhovenbrugstraat en de Dr. Sophie Redmondstraat.

Enkele brandweerlieden kregen stoomstoten tijdens de bluswerkzaamheden, omdat de stroomtoevoer niet gelijk goed was afgesloten. De inzet van de brandweerlieden werd tot drie keer onderbroken totdat de brandobjecten en de omgeving volledig spanningloos werden gemaakt door technici van de EBS. Twee personen hebben verwondingen opgelopen toen delen van het pand instorten. Het gaat om een brandweerman en een belanghebbende van één van de getroffen panden. Ofschoon de brand binnen twee uren onder controle was, gingen de nablussingswerkzaamheden tot de middag verder.

De derde brandmelding kwam om 02:40 uur. Bij aankomst aan de Kromme Elleboogstraat trof de brandweer een beginnende brand in een pand van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Voorbijgangers hadden de dienstdoende beveiligingsman erop gewezen dat er rook kwam uit een van de ramen. Bij nader onderzoek bleek dat de shutterglazen waren kapotgeslagen en dat het gordijn in brand was gestoken. De mensen hebben het vuur kunnen doven en kunnen voorkomen dat het zich verspreidde. De oorzaak van twee van de branden is niet bekend en wordt onderzocht door de politie.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April