Adhin bij inauguratie Braziliaanse president
01 Jan 2019, 15:20
foto
De nieuwe Braziliaanse president, Jair Bolsonaro.


Vicepresident Ashwin Adhin woont aan het hoofd van een delegatie de inauguratie de nieuwe Braziliaanse president Jair Bolsonaro en de vicepresident Hamilton Mourão vandaag bij. Adhin vertegenwoordigt president Desi Bouterse, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Voormalige legerkapitein Bolsonaro behaalde tijdens de tweede ronde van de verkiezingen op 28 oktober 2018 een meerderheid van 55%. Zowel Bolsonaro als Mourão zijn lid van de Sociale Liberale Partij. Ze zullen vier jaar aanzitten.

Veel Brazilianen zijn bezorgd dat Bolsonaro, een bewonderaar van de militaire dictatuur van 1964-1985 en een verdediger van het gebruik van foltering voor linkse tegenstanders, de mensenrechten zal vertrappen, burgerlijke vrijheden wil beperken en de vrijheid van meningsuiting wil beperken.

De leiders van de twee grootste linkse partijen van Brazilië, onder wie de Arbeiderspartij van oud-president Lula da Silva, hebben besloten om de ceremonie niet bij te wonen. Over de hele wereld zijn leiders aanwezig om deelgenoot te zijn van de inauguratie. Enkele landen, zoals Cuba, Venezuela en Nicaragua zijn niet uitgenodigd.
Advertenties