2e fase rehabilitatie Martin Luther Kingweg gaande
18 Dec 2018, 04:41
foto
De tweede fase van de werkzaamheden aan de Martin Luther Kingweg is begonnen. (Foto: OWT&C/NII)


De eerste fase van de Martin Luther Kingweg, de strekking tussen Paranam en Meursweg, is afgerond. De rehabilitatie wordt in fasen uitgevoerd. De tweede fase van deze asfalteringswerkzaamheden is intussen in volle gang, meldt het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie via het Nationaal Informatie Instituut. Hierin is de strekking tussen de Meursweg en de Waterhyacintstraat opgenomen.

Dit project dat in de maand juni 2018 is gestart, is onderdeel van het Dalian IV project. Dalian voert de werkzaamheden uit, in opdracht van OWT&C. Consortium Sunecon/Sintec is belast met de controlewerkzaamheden. Als de werkzaamheden zoals gepland verlopen dient de tweede fase, afhankelijk van de heersende weersomstandigheden, eind december 2018 reeds van een eerste laag te zijn voorzien.

"Vanwege de verkeersbelasting heeft het ministerie gekozen voor een constructie opbouw, zodat de weg een lange levensduur zal hebben," zegt Maya Rampiare, projectdrager van de afdeling Wegen sectie Planning Voorbereiding en Begeleiding van OWT&C. "Men heeft eerst aan grondverbetering gewerkt, daarna is er een fundering aangebracht met gestabiliseerd materiaal (cementgebonden). De weg zal voorzien worden van drie lagen asfalt en wordt 8.2 meter breed, met twee rijstroken van 3.10 meter. Om de veiligheid te waarborgen zal er ook een tussenberm van 0.8 meter worden aangelegd", legt Rampiare uit. Het rijwielpad aan de oostelijke zijde wordt 3.5 meter voor verkeer die beide richtingen op gaat. Tevens worden op verschillende locaties duikers onder de weg vervangen. De uitvoering van het totaal Dalian IV project duurt 3 jaar en de aanvangsdatum was 13 november 2017.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March