World Hindu Economic Forum toont interesse in Suriname
13 Dec, 13:29
foto
V.l.n.r Een ondernemer, voorzitter SICCI Nizaad Bissumbhar en Swami Vigyananand.


De secretaris-generaal van de Wereld Hindoe Organisatie (Vishwa Hindu Parishad) brengt deze week een flitsbezoek aan Suriname. Swami Vigyananand wordt vergezeld door enkele ondernemers die geïnteresseerd zijn in Suriname als potentiële bestemming voor investeringen.

De bedrijven zijn gevestigd in onder andere Engeland en de Verenigde Staten en hebben van origine Indiase oprichters. Swami Vigyananand is prominent geweest bij het organiseren van de World Hindu Economic Forum (internationale conferentie met vooral ondernemers allure). Hij is ingenieur met een eigentijdse visie over de Indiase Diaspora.

De Indiase economie groeit stabiel en is dynamisch, hoewel deze ontwikkeling geen grote vaart neemt, zijn steeds meer ondernemers zich bewust van met name de landen waar de Indiase Diaspora aanwezig is en opent dit aspect vaak de eerste deur van de vele volgende deuren om daadwerkelijk handelsbetrekkingen te starten. Gedurende zijn bezoek zal Swami Vigyananand zich oriënteren in de mogelijkheden en sectoren waar Indiase ondernemingen en de World Hindu Economic Forum een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het bevorderen van de betrekkingen met Suriname. In de Suriname India Chamber of Commerce and Industries (SICCI) ziet hij een gesprekspartner voor dit doel.

Vicepresident Ashwin Adhin had Swami Vigyananand eerder gevraagd om Suriname te bezoeken. Swami Vigyananand, die zijn eigen reis faciliteert, heeft voor vertrek uit India kort van gedachten gewisseld met ambassadeur Aashna Kanhai in New Delhi. Kanhai hoopt dat het bezoek resultaat zal opleveren. In zijn functie bij de Wereld Hindu Organisatie, legt Swami Vigyananand de nadruk op: economie, educatie, media, politiek en jongeren. Hij vindt dat een samengestelde benadering van deze vijf ontwikkelingsgebieden met name bij het betrekken van de Indiase Diaspora belangrijk is.

Als sluitstuk van het bezoek is Swami Vigyananand uitgenodigd om te spreken op de lezing en discussie georganiseerd door de Vereniging van Economisten (VES) in samenwerking met de SICCI. Deze lezing en discussie vinden plaats op zondag 16 december 2018 in de Banquethal van Hotel Torarica. World Hindu Economic Forum : opportunities for Suriname is het thema van de avond.