Voorzitter grondenrechtencommissies in management team
08 Dec, 17:17
foto
De eerste vergadering van het management team. Daar zijn de voorzitters van de commissies benoemd. (Foto: RO/NII)


Commissievoorzitters Max Ooft (Wetsvoorstellen), Rodney Black (Demarcatie), en Louis Alfaisie (Bewustwording) maken deel uit van het management team, belast met de uitvoering van het ‘Stappenplan ter Realisering van de Wettelijke Erkenning van de Grondenrechten der Inheemse en Tribale Volken in Suriname'.

Tijdens de eerste vergadering van het managementteam met het secretariaat en de drie commissies op het Kabinet van de President zijn de commissievoorzitters benoemd. De verdeling van het voorzitterschap van de commissies is gebaseerd op enige balans en evenwichtigheid. Het gevolg daarvan is dat de Inheemsen, de Tribalen en de overheid elk een commissie voorzitten.

De vergadering werd voorgezeten door Wensley Misiedjan, voorzitter van het management team. Hij werd daarbij ondersteund door Nielton Grootfaam, voorzitter van het secretariaat. De vergadering had als doel om onderling kennis te maken, de voorzitters van de commissies aan te wijzen, en werkafspraken vast te leggen, meldt het ministerie van Regionale Ontwikkeling via het Nationaal Informatie Instituut.

De komende periode zullen de commissies op basis van een werkdocument vanuit het managementteam hun werk uitzetten. Het managementteam zal de uitvoering van het stappenplan begeleiden naar de productie van een wetsvoorstel, met als doel wettelijke erkenning van de grondenrechten van Inheemsen en Tribale Volken in Suriname.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May